Rīvmaize

Rīvmaize recepte

Rīvmaize

Mēs bieži pērkam veikalā rīvmaizi, lai panētu/apviļātu tur dažādus ēdienus, bet ja tu zinātu, cik viegli to ir pagatavot pašam un noteikti arī daudz, daudz garšīgāk, jo vari pievienot klāt visdažādākās garšvielas, un vari arī izvēlēties no kādas maizītes tiks gatavota tava rīvmaize. Lielākoties mums visiem maizes maisiņā paliek kāda neapēsta šķēle, kura tur tiek aizmirsta un pēc tam izsviesta, jo ir jau sapelējusi, bet ja nebūsim slinki, tad šo maizes šķēli, ko negribam vairs ēst, var nolikt uz šķīvja, kur tā nesapelēs, bet sacietēs, un pēc tam to sablenderē ar garšvielām, un sanāk rīvmaize - mazāk izsviesta ēdiena, mazāk iztērētas naudas pērkot veikalā gatavo rīvmaizi un garšīgāks gala rezultāts. Protams, no vienas šķēlītes nekas daudz nesanāks, bet vari sakombinēt dažādu veidu maizes, un kad ir tāda čupiņa sakrājusies, tad arī sablenderēt. Es nezinu kāda rīvmaize sanāktu no rupjmaizes, bet no baltmaizes izdodas perfekta. Es pirms dažām dienām cepu rauga mīklas bulciņas un man palika pāri mīkla, kuru vairs negribēju izmantot bulciņām, tad nu es uztaisīju maizes kukulīti, izcepu, pēc tam sagriezu gabaliņos, sakaltēju un pagatavoju rīvmaizi. Tik vienkārši un tik garšīgi.
Gatavošana 2 minutes
Kopējais laiks 2 minutes

Ingredients
  

  • Sakaltusi maize
  • Garšvielas pēc izvēles. kaltēti ķiploki, sāls, pipari, paprikas pulveris, pētersīļi, raudene u.c.

Instructions
 

  • Sakaltušo maizi liec blenderī, pievieno garšvielas un sablenderē līdz izveidojas smalkas drupačiņas.

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating




Scroll to Top