Šķelto zirņu zupa

Pagatavo zupu vairāk un nākošā dienā nebūs jādomā, ko gatavot pusdienās. Tas taču ir tik forši.

Šķelto zirņu zupa

Šķelto zirņu zupa

Vislabāk man šī zupa garšo ar kūpinātām ribiņām, jo no tām sanāk ļoti garšīgs buljons, kas jau būs puse no zupas garša, un ideālās garšvielas zupai ir svaigi loki, dilles un pētersīļi.
Sagatavošana 15 minutes
Gatavošana 1 hour 20 minutes
Kopējais laiks 1 hour 35 minutes

Ingredients
  

  • 150 g Šķeltie zirņi
  • 1 kg Kartupeļi
  • 4 Burkāni
  • 1 Sīpols
  • 2 gabali Kūpinātas ribiņas
  • Dilles
  • Loki
  • Petersīļi
  • Sāls un pipari

Instructions
 

  • Uzvāri buljonu - liec katlā ribiņas, 2 burkānus, sīpolu, sāli, piparus, pielej ūdeni un uz lēnas uguns vāri aptuveni stundu.
  • Kamēr vārās buljons uzvāri zirnīšus. Es nemērcēju pirms vārīšanas, tikai kārtīgi noskaloju, līdz skalojas pilnīgi dzidrs ūdens un, tad vāru 1:3  (1 krūze zirņi : 3 krūzes ūdens).
  • Kartupeļus sagriez gabaliņos un atlikušos 2 burkānus sarīvē.
  • Kad buljons uzvārījies, tad ņem visu ārā no katla un nolobi gaļu no kauliņiem.
  • Liec atpakaļ katlā kartupelīšus, sarīvētos burkānus, zirnīšus un gaļu, piegriez dilles, lokus, pētersīļus un vāri līdz kartupeļi ir mīksti.

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating




Scroll to Top