Ja nevēlies, tad olīvas var nepievienot.
Zupai vari pievienot papriku, tā ļoti labi iederas.
Izvēlies, kas tev vairāk garšo – tomātu mērce, kečups vai tomātu pasta, jo to tad arī pievieno zupā, es priekšroku dodu kečupam un tomātu mērcei.

Soļanka
Lai arī šī nav klasiskā soļankas recepte, tā ir sātīga, garšīga, ar izteiksmīgu garšu un, protams, ļoti viegli pagatavojama. Es ierasto cūkgaļu vai liellopa gaļu aizstāju ar vārīto desu un salami desu, bet mājražojumu un labas kvalitātes, un iesaku arī tev izvēlēties tikai vislabāko gaļu vai desu, jo tai ir liela nozīme zupas garšā.
Ingredients
- 1,5 kg Kartupeļi
- 4 vidēji lieli Burkāni
- 1 Sīpols
- 5 daiviņas Ķiploki
- 10 vidēji lieli Marinēti gurķi
- Gaļa pēc izvēles kūpināta, svaiga, desas
- 1 burciņa Olīvas bez kauliņiem
- 250 g Tomātu mērce
- Citrons
- Sāls un pipari
Instructions
- Sagriež nelielos gabaliņos gaļu, sasmalcina ķiplokus un sīpolus, sarīvē burkānus, sagriež marinētos gurķus un olīvas, to visu sacep, bet cep pa vienam - no sākuma gaļu, tad noliek to malā un cep sīpolus un ķiplokus, un tā visu pēc kārtas.
- Tad liek visu atpakaļ pannā, uzlej mazliet ūdeni, pievieno tomātu mērci, pieber sāli un piparus un uz ļoti lēnas uguns sutina, ja šķidrums izsutinājies, tad pievieno vēl mazliet ūdeni.
- Nomizo kartupeļus, sagriež mazos gabaliņos un liek vārīties, kad uzvārījušies, tad pievieno visu pannas saturu un uzvāra visu līdz zupa sāk burbuļot.
- Pasniedz ar bļodiņā ieliktu citrona šķēlīti.