
Gaileņu zupa
Kad mežā sāk parādīties gailenes, tad manā virtuvē katru gadu top zupa, bez tās nav iedomājama gaileņu sezona. Visgaršīgākā zupa sanāk, ja sēnes ir pašu salasītas, jo tas piešķir papildus prieku un mīlestību gatavošanas procesā.
Ingredients
- 1 litrs Gailenes
- 1 kg Kartupeļi
- 6 vidēji lieli Burkāni
- Dilles
- Loki
- 400 g Kūpināts šķiņķis
- 200 g Kausētais siers
- pēc vajadzības Ūdens
- Sāls
- mazliet Sviests cepšanai
Instructions
- Nomizo un sagriez kartupeļus, sagriez dilles, lokus un liec katlā.
- Sēnes sacep sviestā, kad saceptas, tad liec klāt katlā.
- Sagriez gabaliņos gaļu un apcep, tad liec katlā.
- Sarīvē burkānus un apcep gaļas taukos vai sviestā un arī liec klāt katlā.
- Kad visas sastāvdaļas sagatavotas, tad lej klāt ūdeni, pieber sāli un vāri līdz kartupeļi mīksti.
- Kad kartupeļi gatavi, tad pieliec klāt kausēto sieru un pavāri līdz pirmajam burbulim.
- Gatavs.
Notes
Lai zupa sanāktu garšīgāka, tad izmanto gan jaunos kartupeļus, gan jaunos burkānus.