Gaileņu zupa

Gaileņu zupa. Recepte

Gaileņu zupa

Kad mežā sāk parādīties gailenes, tad manā virtuvē katru gadu top zupa, bez tās nav iedomājama gaileņu sezona. Visgaršīgākā zupa sanāk, ja sēnes ir pašu salasītas, jo tas piešķir papildus prieku un mīlestību gatavošanas procesā.
Sagatavošana 40 mins
Gatavošana 20 mins
Kopējais laiks 1 hr

Ingredients
  

  • 1 litrs Gailenes
  • 1 kg Kartupeļi
  • 6 vidēji lieli Burkāni
  • Dilles
  • Loki
  • 400 g Kūpināts šķiņķis
  • 200 g Kausētais siers
  • pēc vajadzības Ūdens
  • Sāls
  • mazliet Sviests cepšanai

Instructions
 

  • Nomizo un sagriez kartupeļus, sagriez dilles, lokus un liec katlā.
  • Sēnes sacep sviestā, kad saceptas, tad liec klāt katlā.
  • Sagriez gabaliņos gaļu un apcep, tad liec katlā.
  • Sarīvē burkānus un apcep gaļas taukos vai sviestā un arī liec klāt katlā.
  • Kad visas sastāvdaļas sagatavotas, tad lej klāt ūdeni, pieber sāli un vāri līdz kartupeļi mīksti.
  • Kad kartupeļi gatavi, tad pieliec klāt kausēto sieru un pavāri līdz pirmajam burbulim.
  • Gatavs.

Notes

Lai zupa sanāktu garšīgāka, tad izmanto gan jaunos kartupeļus, gan jaunos burkānus.

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating




Scroll to Top