Gaileņu mērce ar šķeltajiem zirņiem
🕔 60m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 10
-
Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
-
krūze Šķeltie zirņi0 grami
-
Gailenes1 l
-
Kūpināts šķiņķis300 grami
-
Sīpols1 grams
-
Loki0 grami
-
Dilles0 grami
-
ēdamkarotes Skābais krējums3 grami
-
Ūdens0 grami
-
Sāls0 grami
-
Sviests cepšanai0 grami
- Uzvāri zirņus - 1 krūze zirņi : 3 krūzes ūdens. Vāri tik ilgi līdz zirņi ir kļuvuši mīksti un mazliet veidojas kā putra.
- Sacep visas sastāvdaļas. Lai būtu garšīgāk cep visu atsevišķi un tikai pēc tam sajauc kopā.
- Gailenes un sīpolus sacep sviestā, tad sacep šķiņķi, kad gatavs, tad visu liec vienā pannā, pārber dilles un lokus, pielej klāt ūdeni, pieber sāli un uz lēnas uguns pasutini aptuveni 5 minūtes, tad pieliec krējumu un vēl mazliet pasutini visu kopā.
- Gatavs!