Ķiršu jogurta kūka

Šī kūka noteikti neliks vilties, taču atceries, ka ir trīs svarīgas lietas, kas jāņem vērā:

  • jābūt labam želatīnam, es iesaku ņemt Santa Maria, bet ja tev ir cits iecienīts želatīns, tad izmanto to un neskopojies ar daudzumu, jo, piemēram, parastai siera kūkai želatīns ir nepieciešams mazāk kā jogurta kūkai. Es uz 23 cm kūkas formu izmantoju 2 paciņas (50g);
  • ja vēlies lielu un biezu kūku, tad neskopojies ar jogurta gramiem tāpat, kā ar želatīnu. Tevi varbūt izbrīnīs 2 kg jogurts, tas liekas ļoti daudz, jo ikdienā parasti neviens nepērk 2 kg jogurtu, bet īstenībā tas nemaz nav tika daudz;
  • izmanto labu jogurtu, jo nekādas papildu garšas netiek pievienotas un jogurts ir galvenā kūkas sastāvdaļa (ja vien nevēlies pievienot vēl kaut ko klāt).
Ķiršu jogurta kūka recepte

Ķiršu jogurta kūka

Jogurta kūka ir perfekta vairāku iemeslu dēļ, tā ir maiga, krēmīga, salda, ir nepieciešamas ļoti maz sastāvdaļas un gatavošana aizņem tikai 30 minūtes. Tu vari izmantot savu mīļāko jogurta garšu un ja vēlies, tad pievienot papildus ogas vai augļus.
Sagatavošana 1 min
Gatavošana 29 mins
Kopējais laiks 30 mins

Ingredients
  

  • 2 kg uz 23cm kūkas formu Jogurts (garša pēc izvēles)
  • 50 g Želatīns
  • 180 ml Piens vai ūdens
  • 130 g Sviests
  • 320 g Cepumi

Instructions
 

  • Sviestu izkausē karstā ūdens peldē.
  • Cepumus sablenderē un sajauc ar izkausēto sviestu.
  • Kūkas formā ieklāj cepampapīru un liec cepumu-sviesta masu iekšā, un kārtīgi izlīdzini. Ieliec saldētavā kamēr gatavosi pārējo kūkas daļu.
  • Želatīnu aplej ar aukstu pienu vai ūdeni un uzbriedini, pēc tam kad uzbriedis, tad liec karstā ūdens peldē un maisot izkausē.
  • Bļodā ielej jogurtu, un putojot ar mikseri, pa daļām ielej iekšā izkausēto želatīnu.
  • Izņem no saldētavas kūkas formu un pāri cepumiem pārlej jogurtu ar želatīnu.
  • Formu pārklāj ar folliju un liec ledusskapī un vismaz 4 stundām.

1 thought on “Ķiršu jogurta kūka”

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating




Scroll to Top