Klāt pagatavo kartupeļus un sanāks ļoti garšīgas pusdienas vai vakariņas. Kā arī gurķu mērce būs kā jauns svaigumiņš ierastajam krējumam.

Mencas fileja cepeškrāsnī
Labs variants, lai nebūtu jāstāv pie pannas un jāvaktē, kurā brīdī zivi apgriezt uz otru pusi, ir cept to cepeškrāsnī. Lai zivij piešķirtu svaigumu, pagatavo gurķu mērci, tā iet kopā ļoti, ļoti labi.
Ingredients
Zivs pagatavošanai
- 7 Mencas filejas
- 4 Olas
- Rīvmaize
- Milti
- Sāls
- Pipari
Mērces pagatavošana
- 300 ml Skābais krējums 20%
- 5 vai pēc vēlmēm Marinēti gurķi
- 1 tējkarote Angļu sinepes
- Sāls
Instructions
Pagatavo zivi:
- Filejas apber ar sāli un pipariem.
- Apmērcē sakultās olās, tad apviļā miltos, tad atkal olā un tad rīvmaizē. Liec uz cepampannas. To visu atkārto ar visām filejām.
- Liec cepties cepeškrāsnī 180 grādos, aptuveni 15 minūtes jeb līdz zivs ir gatava.
Kamēr cepas zivs, tikmēr pagatavo mērci:
- Gurķus sakapā, cik vien smalki iespējams.
- Sajauc bļodiņā krējumu, gurķus, sinepes un sāli.