Menca ar sieru, ķiplokiem un dillēm recepte

Menca ar sieru, ķiplokiem un dillēm

🕔 20m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 8
    Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
  • Cietais siers
    150 grami
  • Mencas fileja
    300 grami
  • buntiņa Dilles
    0 grami
  • ēdamkarote Sinepes   (angļu)
    0 grami
  • Eļļa cepšanai
    0 grami
  • lielas daiviņas Ķiploks
    2 grami
  • Piedevas
    0 grami
  • gab Saldais kartupelis   (batāte)
    1 grams
  1. Ja mencas fileja ir saldēta - atkausē.
  2. Nomizo saldo kartupeli un sagriez nelielos kubiciņos (2/3cm), apber ar sāli un pipariem, liec cepeškrāsnī uz 15min / 170 grādos (jeb līdz garoziņa paliek brūna).
  3. Apcep mencu uz vidējas liesmas nelielā eļļas daudzumā no abām pusēm.
  4. Kamēr zivs cepas smalki sarīvē sieru.
  5. Kad zivs apcepusies, noslēdz liesmu uz mazāko, piespied klāt ķiplokus un pacep vēl dažas sekundes.
  6. Ielej pannā 100ml/pusi krūzes ūdens (lej uzmanīgi - var sākt sprakšķēt karstā eļļa). Ūdens sieram neļaus cepties un palīdzēs vienmērīgi izkust.
  7. Pievieno sarīvēto sieru, dilles un sinepes.
  8. Apmaisi sieru, sinepes un dilles, ik pa laikam ar karoti liekot sieru uz zivs.
  9. Kad gandrīz viss siers ir uzlikts uz zivs un ūdens pannā gandrīz vairs nav, noņem pannu no liesmas un ļauj nedaudz atdzist.
  10. Pasniedz ar krāsnī ceptu saldo kartupeli.