Menca ar sieru, ķiplokiem un dillēm
🕔 20m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 8
-
Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
-
Cietais siers150 grami
-
Mencas fileja300 grami
-
buntiņa Dilles0 grami
-
ēdamkarote Sinepes (angļu)0 grami
-
Eļļa cepšanai0 grami
-
lielas daiviņas Ķiploks2 grami
-
Piedevas0 grami
-
gab Saldais kartupelis (batāte)1 grams
- Ja mencas fileja ir saldēta - atkausē.
- Nomizo saldo kartupeli un sagriez nelielos kubiciņos (2/3cm), apber ar sāli un pipariem, liec cepeškrāsnī uz 15min / 170 grādos (jeb līdz garoziņa paliek brūna).
- Apcep mencu uz vidējas liesmas nelielā eļļas daudzumā no abām pusēm.
- Kamēr zivs cepas smalki sarīvē sieru.
- Kad zivs apcepusies, noslēdz liesmu uz mazāko, piespied klāt ķiplokus un pacep vēl dažas sekundes.
- Ielej pannā 100ml/pusi krūzes ūdens (lej uzmanīgi - var sākt sprakšķēt karstā eļļa). Ūdens sieram neļaus cepties un palīdzēs vienmērīgi izkust.
- Pievieno sarīvēto sieru, dilles un sinepes.
- Apmaisi sieru, sinepes un dilles, ik pa laikam ar karoti liekot sieru uz zivs.
- Kad gandrīz viss siers ir uzlikts uz zivs un ūdens pannā gandrīz vairs nav, noņem pannu no liesmas un ļauj nedaudz atdzist.
- Pasniedz ar krāsnī ceptu saldo kartupeli.