Pupiņu salāti recepte

Pupiņu salāti

🕔 75m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 7
    Pieejams   Ņamm+   lietotājiem  
  • sarkanās pupiņas
    500 grami
  • šķiņkis
    300 grami
  • marinēti gurķi
    150 grami
  • krējums
    150 grami
  • majonēze
    30 grami
  • Tomātu mērce
    30 grami
  • ēd.k. Galda etiķis
    1 grams
  1. Sīpolus sakapā un liek 500 ml burkā vai trauciņā, pievieno ēdamkaroti galda etiķa un piepilda ar vēsu/remdenu ūdeni pilnu burciņu (vislabāk sanāks, ja sagatavosi sīpolus iepriekšējā vakarā, kopā ar pupiņām)
  2. Liek mērcēties sarkanās pupiņas un pēc tam vāra. Vārīšanas ilgums atkarīgs no mērcēšanas ilguma, bet, ja pupiņas tika mērcētas visu nakti, tad aptuveni jāvāra būs viena stunda.
  3. Kad sīpoli un pupiņas gatavas, smalki sagriež gurķi un šķiņķi.
  4. Liek visas sastāvdaļas lielā bļodā, kā arī krējumu, majonēzi un tomātu mērci. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  5. Visu kārtīgi samaisa un pasniedz.