Cūkgaļas krūtiņas sautējums
🕔 120m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 13
-
Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
-
Cūkgaļas krūtiņa600 grami
-
2 bundžiņas Tomāti savā sulā800 grami
-
gab. (1 sarkanu 1 dzeltenu Saldā paprika)2 grami
-
gab Burkāni2 grami
-
ēdamkarotes tomātu pasta2 grami
-
gab sīpols1 grams
-
daiviņas ķiploks4 grami
-
Garšvielas0 grami
-
vai 4 lapiņas Lauru lapa3 grami
-
Kūpinātas paprikas pulveris0 grami
-
ēdamkarote Raudene/oregano0 grami
-
pēc garšas Sāls (pipari)0 grami
-
ēdamkarotes (vai pēc garšas Brūnais cukurs)2 grami
- Noskalo gaļu zem auksta ūdens un sagriez tik lielos gabalos, lai varētu salikt grāpītī, bet ne pārāk mazos.
- Apgriez krūtiņas ar ādu uz augšu un iegriez kvadrātiņus, lai garšvielām būtu, kur iesūkties (skatīt bildē).
- Ierīvē gaļu ar sāli, pipariem, raudeni un kūpinātās paprikas pulveri.
- Pannā ielej eļļu un sakarsētā pannā uz vidējas uguns liec gaļu cepties ar ādu uz leju.
- Kad gaļai āda ir izcepusies kraukšķīga, apgriez to otrādi - apcep un pēc tam arī sānus.
- Kad gandrīz gaļa ir apcepusies no visām pusēm, lej katliņā tomātus savā sulā un sāc vārīt.
- Tomātiem pievieno gaļu un uzliec vāku. Uz lēnas uguns, lai sāk vārīties.
- Pannā ar gaļas taukiem uz vidējas liesmas nedaudz apcep burkānus, rupji sagrieztus sīpolus un ķiplokus.
- Sagriez papriku strēmelītēs un pievieno arī tos pannā. Visu kopā sacep.
- Katliņā pie gaļas ar tomātiem pievieno lauru lapas, brūno cukuru un visu pannas saturu, apmaisi.
- Pievieno tomātu pastu, pētersīļus un pēc garšas kūpinātās paprikas pulveri. Ja vēlies nedaudz skābāku garšu vari piespiest svaiga citrona sulu.
- Uzliec vāku un sautē uz ļoti lēnas liesmiņas aptuveni 1,5 stundu (atkarībā no gaļas gabaliņu lieluma), ik pa laikam apmaisot.
- Pēctam, kad sautēšana ir pabeigta, noslēdz liesmu un atstāj ievilkties 15-30minūtes (tas liks gaļai palikt pavisam irdenai).
- Izņem gaļu no grāpīša, novieto uz šķīvja un sadali (plēs) to ar dakšiņām, gaļai būtu ļoti viegli jādalās.
- Liec sadalīto gaļu atpakaļ katliņā un apmaisi. Atkarībā no paša gaumes, vari gaļu sadalīt un sautējumā atpakaļ atlikt tikai lieso gaļu.
- Pasniedz ar piedevām (piemēram kartupeļiem vai rīsiem), liec pankūkās (vrapos - toritillas, tako).