Kabaču sautējums ar tomātiem recepte

Kabaču sautējums ar tomātiem

🕔 100m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 7
  • liels Kabacis
    1 grams
  • vidēji lieli Burkāni
    8 grami
  • Kartupeļi
    1 kg
  • sulīgi   (gatavi, smaržīgi Tomāti)
    0 grami
  • Vistu stilbiņi
    4 grami
  • Sāls
    0 grami
  • Ūdens
    0 grami
  1. Liec vārīties vistu stilbiņus, pēc tam tajā pašā stilbiņu buljonā gatavosi sautējumu, tāpēc ūdeni lej grāpī tikai tik daudz, lai nosedz stilbiņus, jo sautējumam ir nepieciešams ļoti maz ūdens.
  2. Kamēr vārās buljons sagriez visus dārzeņus - kabaci nomizo, izņem sēklas un sagriez nelielos gabaliņos tāpat kā burkānus un kartupeļus, tomātus noblanšē - liec verdošā ūdenī uz aptuveni 40 sekundēm, tad ņem ārā un noņem nost mizu, sagriez nelielos gabaliņos. Lai būtu vieglāk noņemt mizu, tad pirms likšanas karstā ūdenī, iegriez tomātam augšā krustiņu.
  3. Kad stilbiņi gatavi, tad ņem ārā un nolobi gaļu.
  4. Liec visas sastāvdaļas buljonā, pieber sāli un vāri/sutini uz lēnas uguns līdz viss ir mīksts un pamazām veidojas kā putra.
  5. Ja buljons grāpī ir par daudz, kad ieliec visus dārzeņus, tad nolej mazliet nost, jo šķidrumam nevajag būt vairāk par dārzeņiem, jo no dārzeņiem vēl papildus izdalīsies sula un beigās var sanākt kā zupa.
  6. Kad gatavs, tad vari apkaisīt ar zaļumiem.