Ja zupa sanākusi pārāk skāba, tad pieber mazliet cukuru.
Ja tu laicīgi zini, ka gatavosi gaspačo zupu, tad pagatavo to dažas stundas pirms pasniegšanas, un ieliec ledusskapī, lai tā ir pavisam auksta.

Gaspačo zupa
Karstā vasaras dienā vislabākās pusdienas ir vieglas, ātri pagatavojamas un galvenais, ka aukstas, tāpēc šoreiz ceļam galdā gaspačo zupu, kurai klāt sātīgumam ideāli iederas apgrauzdētas maizītes ar ķiploku sviestu.
Gatavojot šo zupu visu laiku pagaršo to, līdz nonāc pie savas perfektās garšas - bišķiņ sāls, bišķiņ vēl citrons, bišķiņ vēl pipari vai etiķis, un tā visu pa bišķiņam līdz ir perfekti.
Ingredients
- 2 ļoti lieli Tomāti
- 3 Svaigie gurķi mazie
- 1 Sarkanā paprika
- 200 ml Tomātu sula
- Dilles un pētersīļi
- 1/2 ēdamkarote Balzamiko etiķis
- 1/3 Citrons
- Sāls pipari
Instructions
- Noblanšē tomātus - nomazgā tos, iegriez pa vidu krustu, jo tā būs vieglāk noņemt mizu, liec bļodā, uzlej pāri verdošu ūdeni, tā, lai nosedz un atstā uz kādām 40 sekundēm. Pēc tam ņem ārā un noņem mizu, pirms mizošanas vari paturēt zem auksta ūdens, lai nedeg rokas.
- Nomizotos tomātus sagriez gabaliņos un liec blenderī.
- Nomizo, sagriez gurķus, sagriez papriku un arī liec blenderī. Visu kārtīgi sablenderē,
- Tad pielej klāt tomātu sulu, piespied citrona sulu, pielej etiķi, pievieno garšvielas un visu vēlreiz sablenderē.
- Smalki sagriez dilles un pētersīļus.
- Zupu lej bļodiņā, pārkaisi ar dillēm un pētersīļiem, klāt piekod maizīti ar ķiploku sviestu.