Sacepums tika gatavots 19 x 28 cm lielā cepamtraukā.


Kabaču sacepums
Ir sācies kabaču laiks, un tam par godu manā cepamtraukā tika pagatavots veģetārais kartupeļu - kabaču sacepums, kas tika papildināts ar mocarellas sieru un saldā krējuma, diļļu, ķiploku mērci, kas piešķīra sacepumam ideālu garšu.
Es pilnīgi noteiktu varu teikt, ka ar dillēm nevajag skopoties, it sevišķi vasaras laikā, kad tām ir īpaša garša, jo ja ir dilles, tad par citām garšvielām var arī nedomāt.
Ingredients
- 7 lieli Kartupeļi
- 1 Kabacis
- 240 g 2 paciņas Mocarellas siers
- 200 ml Saldais krējums 35%
- 1 Ola
- 4 Ķiploku daiviņas
- daudz Dilles
- Sāls
- Pipari
- Kūpinātas paprikas pulveris
Instructions
- Nomizo un sagriez plānās šķēlītēs kartupeļus un kabaci. Ja kabacim nav lielas sēklas, tad tās var arī neņemt laukā.
- Sagriez šķēlītēs mocarellas sieru.
- Visu kārto kārtās - kartupeļi, mocarella, kabacis, kartupeļi, mocarella, kabacis. Man sanāca 2 kārtas.
- Pagatavo mērci - sajauc olu ar saldo krējumu, izspiestiem ķiplokiem, sakapātām dillēm un garšvielām. To visu pārlej pāri kārtojumam.
- Cep 180 grādos aptuveni stundu jeb līdz kartupeļi ir mīksti.
- Kad gatavs, tad ņem sacepumu ārā no krāsns un ļauj tam kādas 10-15 minūtes pastāvēt uz galda, lai viss savelkas un mazliet sacietē, tad būs vieglāk sagriezt un uzlikt uz šķīvja.