Man patīk gatavot ar vistu stilbiņiem, jo man patīk, ka tie ir mīksti un sulīgi, taču tu vari izvēlēties jebkādu gaļu, kas tev vislabāk garšo, vai arī gatavot veģetāro sautējumu.

Kabaču sautējums ar tomātiem
Kabaču sezonā - kabaču sautējums. Kad ir pieejami dažādi svaigi un garšīgi dārzeņi, tad nav pat daudz ko domāt, ko gatavot, jo atbilde ir jau zināma - sautējumu. Man patīk, ja sastāvdaļām jau ir izteiktas garšas, kā, piemēram, tomātiem, jo tad no garšvielu plaukta var pievienot tikai sāli un viss.
Ingredients
- 1 liels Kabacis
- 8 vidēji lieli Burkāni
- 1 kg Kartupeļi
- 3 - sulīgi gatavi, smaržīgi Tomāti
- 4 Vistu stilbiņi
- Sāls
- Ūdens
Instructions
- Liec vārīties vistu stilbiņus, pēc tam tajā pašā stilbiņu buljonā gatavosi sautējumu, tāpēc ūdeni lej grāpī tikai tik daudz, lai nosedz stilbiņus, jo sautējumam ir nepieciešams ļoti maz ūdens.
- Kamēr vārās buljons sagriez visus dārzeņus - kabaci nomizo, izņem sēklas un sagriez nelielos gabaliņos tāpat kā burkānus un kartupeļus, tomātus noblanšē - liec verdošā ūdenī uz aptuveni 40 sekundēm, tad ņem ārā un noņem nost mizu, sagriez nelielos gabaliņos. Lai būtu vieglāk noņemt mizu, tad pirms likšanas karstā ūdenī, iegriez tomātam augšā krustiņu.
- Kad stilbiņi gatavi, tad ņem ārā un nolobi gaļu.
- Liec visas sastāvdaļas buljonā, pieber sāli un vāri/sutini uz lēnas uguns līdz viss ir mīksts un pamazām veidojas kā putra.
- Ja buljons grāpī ir par daudz, kad ieliec visus dārzeņus, tad nolej mazliet nost, jo šķidrumam nevajag būt vairāk par dārzeņiem, jo no dārzeņiem vēl papildus izdalīsies sula un beigās var sanākt kā zupa.
- Kad gatavs, tad vari apkaisīt ar zaļumiem.