Kāpostu bulciņas un cīsiņi mīklā recepte

Kāpostu bulciņas un cīsiņi mīklā

🕔 94m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 11
    Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
  • Milti
    780 grami
  • tējkarote Sāls
    0 grami
  • ēdamkarotes Cukurs
    3 grami
  • Piens
    390 mililitri
  • Olas
    2 grami
  • ēdamkarotes Eļļa
    3 grami
  • paciņa   (14 grami Sausais raugs)
    1 grams
  • Ūdens
    50 mililitri
  • Cīsiņi
    0 grami
  • Štovēti kāposti
    0 grami
  • Sezama sēkliņas
    0 grami
  1. Izsijā miltus, pieber 3 ēdamkarotes cukuru un sāli, to visu kārtīgi samaisa.
  2. Mazliet pasilda pienu, bet tikai tik, lai jūtams, ka ir silts.
  3. Glāzē ielej ūdeni un pievieno paciņu ar sauso raugu, samaisa un pagaida kamēr raugs izkusis.
  4. Pienu, 1 olu, eļļu un izkusušo raugu pievieno miltu maisījumam un visu kārtīgi samīca.
  5. Mīklu ļoti cītīgi mīca kādas 5 minūtes.
  6. Kad mīkla samīcīta, tad apsedz ar dvielīti un noliek siltā vietā uzrūgt aptuveni 50 minūtes, tad samīca vēlreiz un vēl uz kādām 15 minūtēm noliek maliņā parūgt.
  7. Kad mīkla gatava, tad sadala to 2 daļās - viena cīsiņiem, otra kāpostiem.
  8. Izrullē mīklu, bet ne pārāk plāni un sagriež tik strēmelītēs, cik ir cīsiņi.
  9. Strēmelīti tin uz riņķi ap cīsiņu, liek uz cepampannas, apsmērē ar sakultu olu un uzber sezama sēkliņas.
  10. Cep 180 grādos aptuveni 14 minūtes jeb līdz bulciņas ir brūnas.
  11. Mīklu izrullē tādā pašā biezumā, kā iepriekšējo. Ar bļodiņu vai formiņu izspiež aplīšus.
  12. Aplīšiem pa vidu liek kāpostus un aizloka mīklu, tā, lai visi gali ir ciet.
  13. Liek uz cepampannu ar locījuma vietu uz leju, apsmērē ar olu un uzber sezama sēkliņas.
  14. Cep 180 grādos aptuveni 14 minūtes jeb līdz bulciņas ir brūnas.