Kāpostu bulciņas un cīsiņi mīklā

Ja tev ir palikuši no svētkiem pašu štovētie kāposti, tad tas ir ideālais variants, taču ja nav un priekš bulciņām štovēt negribas, tad ideāli der arī gatavie veikalā nopērkamie kāposti.

Kāpostu bulciņas un cīsiņi mīklā. Recepte

Kāpostu bulciņas un cīsiņi mīklā

Kad vīrs vēlas bulciņas, tad ir jāķeras klāt pie gatavošanas, jo nevar jau noliegt, ka pati arī nevaru atteikties no bulciņām. Šoreiz būs sāļās rauga bulciņas. Cepot cīsiņus mīklā ir svarīgi izvēlēties labas kvalitātes cīsiņus, es parasti izvēlos bērnu vai vīnes, bet gan jau ir arī citi, kurus es neesmu atklājusi.
Sagatavošana 1 hour 20 minutes
Gatavošana 14 minutes
Kopējais laiks 1 hour 34 minutes

Ingredients
  

  • 780 g Milti
  • 1/2 tējkarote Sāls
  • 3 ēdamkarotes Cukurs
  • 390 ml Piens
  • 2 Olas
  • 3 ēdamkarotes Eļļa
  • 1 paciņa 14 grami Sausais raugs
  • 50 ml Ūdens
  • Cīsiņi
  • Štovēti kāposti
  • Sezama sēkliņas

Instructions
 

  • Izsijā miltus, pieber 3 ēdamkarotes cukuru un sāli, to visu kārtīgi samaisa.
  • Mazliet pasilda pienu, bet tikai tik, lai jūtams, ka ir silts.
  • Glāzē ielej ūdeni un pievieno paciņu ar sauso raugu, samaisa un pagaida kamēr raugs izkusis.
  • Pienu, 1 olu, eļļu un izkusušo raugu pievieno miltu maisījumam un visu kārtīgi samīca.
  • Mīklu ļoti cītīgi mīca kādas 5 minūtes.
  • Kad mīkla samīcīta, tad apsedz ar dvielīti un noliek siltā vietā uzrūgt aptuveni 50 minūtes, tad samīca vēlreiz un vēl uz kādām 15 minūtēm noliek maliņā parūgt.
  • Kad mīkla gatava, tad sadala to 2 daļās - viena cīsiņiem, otra kāpostiem.

Cīsiņi mīklā:

  • Izrullē mīklu, bet ne pārāk plāni un sagriež tik strēmelītēs, cik ir cīsiņi.
  • Strēmelīti tin uz riņķi ap cīsiņu, liek uz cepampannas, apsmērē ar sakultu olu un uzber sezama sēkliņas.
  • Cep 180 grādos aptuveni 14 minūtes jeb līdz bulciņas ir brūnas.

Kāpostu bulciņas:

  • Mīklu izrullē tādā pašā biezumā, kā iepriekšējo. Ar bļodiņu vai formiņu izspiež aplīšus.
  • Aplīšiem pa vidu liek kāpostus un aizloka mīklu, tā, lai visi gali ir ciet.
  • Liek uz cepampannu ar locījuma vietu uz leju, apsmērē ar olu un uzber sezama sēkliņas.
  • Cep 180 grādos aptuveni 14 minūtes jeb līdz bulciņas ir brūnas.

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating




Scroll to Top