
Lasis eļļā ar laima rīsiem
Lasis gatavots olīveļļā ar dillēm - cepeškrāsnī. Tādā veidā lasis pagatavojas vienmērīgi un saglabā savu sulīgumu, un kļūst neticami garšīgs. Pasniedz kopā ar laima bastmati rīsiem.
Sastāvdaļas
- Zivs gatavošanai
- Lasis - 500g
- Olīveļļa - 500ml (atkarībā no cepamtrauka dziļuma)
- Sāls - pēc garšas
- Dilles - 50 g (buntiņa)
- Rīsu gatavošanai
- Basmati rīsi - 1 glāze
- Laims - 1 gab
- Ķiploks - 2 daiviņas
- Sāls - pēc garšas
Zivs gatavošanai, Lasis, Olīveļļa, Sāls, Dilles, Rīsu gatavošanai, Basmati rīsi, Laims, Ķiploks, Sāls,
Pagatavošana
Gatavo zivi
- Sagriez lasi gabaliņos un kārto cepamtraukā, pārber ar sāli un ielej eļļu, vēlams tā, lai nosegtu visu zivi, pārkaisi ar dillēm.
- Uzkarsē krāsni līdz 90 grādiem un liec zivi krāsnī. Aptuveni 25 minūtes (atkarīgs no zivs gabaliņu lieluma)
Gatavo rīsus
- Kamēr zivs ir cepeškrāsnī, skalo rīsus tik ilgi kamēr ūdens paliek dzidrs.
- Liec aukstā pannā rīsus un pievieno olīveļļu (Svarīgi! Ja liksi mitrus rīsus sakarsētā pannā, tad ūdens eļļā sāks sprakšķēt)
- Apcep rīsus līdz sāk palikt brūni, tad pievieno caur spiedi izspiestus ķiplokus un apcep vēl kādu minūti.
- Pārliec katliņā rīsus, pievieno divas glāzes ūdeni un nedaudz sāli, uzliec vāku un vāri aptuveni 15 minūtes (seko instrukcijām uz iepakojuma).
- Kad gandrīz viss ūdens izvārījies noslēdz liesmu un ļauj pastāvēt rīsiem vēl 10 minūtes.
- Pirms pasniegšanas uzmanīgi apmaisi rīsus un pievieno izspiestu 1/2 laima sulu.
Rīsiem vari nepievienot uzreiz laima sulu, pasniedz laima ceturtdaļu (1/4 no laima) kopā ar ēdienu, lai ēdājs pats var pievienot sulu pēc vēlmes gan rīsiem, gan uz zivs.
Rīsiem vārīšanas procesā var pievienot laima miziņu (rīvējot uz smalkās rīves, bet tikai zaļo daļu), tas dos papildus garšu.
Sagatavots lasis
Apcepti basmati rīsi