
Mencas fileja cepeškrāsnī
Labs variants, lai nebūtu jāstāv pie pannas un jāvaktē, kurā brīdī zivi apgriezt uz otru pusi, ir cept to cepeškrāsnī. Lai zivij piešķirtu svaigumu, pagatavo gurķu mērci, tā iet kopā ļoti, ļoti labi.
Sastāvdaļas
- Zivs pagatavošanai
- Mencas filejas - 7
- Olas - 4
- Rīvmaize
- Milti
- Sāls
- Pipari
- Mērces pagatavošana
- Skābais krējums 20% - 300ml
- Marinēti gurķi - 5 vai pēc vēlmēm
- Angļu sinepes - 1 tējkarote
- Sāls
Zivs pagatavošanai, Mencas filejas , Olas, Rīvmaize, Milti, Sāls , Pipari, Mērces pagatavošana, Skābais krējums 20%, Marinēti gurķi, Angļu sinepes, Sāls,
Pagatavošana
Pagatavo zivi:
- Filejas apber ar sāli un pipariem.
- Apmērcē sakultās olās, tad apviļā miltos, tad atkal olā un tad rīvmaizē. Liec uz cepampannas. To visu atkārto ar visām filejām.
- Liec cepties cepeškrāsnī 180 grādos, aptuveni 15 minūtes jeb līdz zivs ir gatava.
Kamēr cepas zivs, tikmēr pagatavo mērci:
- Gurķus sakapā, cik vien smalki iespējams.
- Sajauc bļodiņā krējumu, gurķus, sinepes un sāli.
Klāt pagatavo kartupeļus un sanāks ļoti garšīgas pusdienas vai vakariņas. Kā arī gurķu mērce būs kā jauns svaigumiņš ierastajam krējumam.
Pievienot pie iecienītākajām