
Mencu aknu salāti ar maizīti
Ļoti vienkāršs un klasisks ēdiens. Garšos labi brokastīs un pusdienās, gan lieliski iederēsies uz svētku galda.
Sastāvdaļas
- Konservētas mencu aknas - 100g
- Olas - 3 gab
- Sīpols - Puse no vidēja izmēra
- Pipari - pēc garšas
- Maize - Ciabatta (vai pēc izvēles)
Konservētas mencu aknas, Olas, Sīpols, Pipari, Maize,
Pagatavošana
- Liec vārīties olas (vārīt aptuveni 10 minūtes)
- Kamēr olas vāras sakapā ļoti smalki sīpolu
- Smalki sagriez mencu akniņas
- Kad olas izvārījušās, sagriez smalki olas un visas 3 sastāvdaļas saliec blodiņā un samaisi.
- Ja vēlies nedaudz sulīgāku, vari pievienot eļļu no akniņām.
- Pievieno piparus un samaisi.
- Pasniedz ar maizīti un zaļumiem.
Salātus noteikti var ēst arī atsevišķi – bez maizītes un pieēst klāt mazsālītu gurķīti.
Pievienot pie iecienītākajām