Nutellas cepumi
🕔 90m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 8
-
Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
-
Milti175 grami
-
Sviests (auksts no ledusskapja)70 grami
-
Skābais krējums 25%75 grami
-
Ola1 grams
-
Cukurs25 grami
-
tējkarote Cepamais pulveris1 grams
-
šķipsniņa Sāls0 grami
-
Nutella0 grami
- Miltus, sāli, cepamo pulveri un cukuru samaisa, piejauc klāt aukstu, mazos gabaliņos sagrieztu sviestu un visu kārtīgi ar rokām samīca kopā, līdz sanāk drupačaina, birstoša mīkla.
- Olas dzeltenumu atdala no baltuma un dzeltenumu samiksē kopā ar krējumu. Tad to piejauc klāt miltu un sviesta maisījumam.
- Mīklu kārtīgi samīca un noliek aukstumā uz stundu.
- Kad mīkla ir atpūtusies stundu, tad to izrullē, izspiež ar formiņu vai glāzi aplīšus. Aplīšiem pa vidu ieliek nelielu nutellas piciņu un aizloka ciet vienu pusi, un piespiež ar dakšiņu (skatīt bildē)
- Cepumus liek uz cepamās plāts un apsmērē ar olu baltumu.
- Cep 180 grādos līdz zeltainam brūnumam, aptuveni 20 minūtes.