Cepumi ar šokolādes gabaliņiem
🕔 30m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 9
-
Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
-
Sviests110 grami
-
Baltais cukurs110 grami
-
Brūnais cukurs70 grami
-
tējkarotes Vanilīna cukurs2 grami
-
Ola1 grams
-
Milti240 grami
-
nedaudz (aptuveni 1/4 tējkarote Sāls)0 grami
-
tējkarote Dzeramā soda0 grami
-
g (bet var arī daudz vairāk Gatavās šokolādes lāsītes/čipsīši/gabaliņi)60 grami
- Izkausētu sviestu saputo ar balto, brūno un vaniļas cukuru. Puto dažas minūtes līdz masa ir graudaina, bet viendabīga.
- Masai pievieno olu, ko ieputo, bet tikai tik daudz, līdz viss ir sajaucies. Ne vairāk par dažām sekundēm.
- Tad masai pievieno klāt miltus, sāli un dzeramo sodu, sākumā nedaudz samiksē, cik mikseris atļauj un tad mīca ar rokām, līdz sanāk viendabīga mīklas masa, kas nelīp pie rokām. Ja līp, tad pievieno vēl nedaudz miltus.
- Kad mīkla ir samīcīta, tad ieber šokolādes lāsītes un samīca vēlreiz, lai sajaucas.
- Cepeškrāsni uzkarsē uz 170 grādiem.
- No mīklas veido nelielas bumbiņas, liek uz cepamās plāts, bet ar nelielu atstarpi, jo cepumi palielināsies.
- Cep 8 - 11 minūtes, bet šoreiz tik ilgi līdz cepumi ir palikuši pufīgi, un tikai mazliet, mazliet apbrūninājušies, jo ja ceps ilgāk tie būs pārcepti.
- Šeit darbojas princips: labāk ātrāk nekā vēlāk izņemt.