
Pupiņu salāti
Sarkano pupiņu salāti - vienkārši, bet dikti gardi. Marinētais sīpols un tomātu mērce padarīs šos salātus īpašus un atšķirīgus no citiem pupiņu salātiem.
Salātus vislabāk ir ieplānot iepriekšējā dienā, tādā gadījumā varēsi sagatavot sīpolus un pupiņas.
Ingredients
- 500 g sarkanās pupiņas
- 300 g šķiņkis
- 150 g marinēti gurķi
- 150 g krējums
- 30 g majonēze
- 30 g Tomātu mērce
- 1 ēd.k. Galda etiķis
Instructions
- Sīpolus sakapā un liek 500 ml burkā vai trauciņā, pievieno ēdamkaroti galda etiķa un piepilda ar vēsu/remdenu ūdeni pilnu burciņu (vislabāk sanāks, ja sagatavosi sīpolus iepriekšējā vakarā, kopā ar pupiņām)
- Liek mērcēties sarkanās pupiņas un pēc tam vāra. Vārīšanas ilgums atkarīgs no mērcēšanas ilguma, bet, ja pupiņas tika mērcētas visu nakti, tad aptuveni jāvāra būs viena stunda.
- Kad sīpoli un pupiņas gatavas, smalki sagriež gurķi un šķiņķi.
- Liek visas sastāvdaļas lielā bļodā, kā arī krējumu, majonēzi un tomātu mērci. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
- Visu kārtīgi samaisa un pasniedz.