
Rabarberu kēksiņi
Rabarberu kēksiņi ir, kaut kas nu tik ļoti, ļoti garšīgs - rabarberu saldskābā garša pa vidu un saldā glazūras garša augšpusē. Tie ir mīksti un gandrīz paši mutē kūst.
Kā arī tā ir savādāka un forša ideja, kā apēst tik daudzos rabarberus.
Sastāvdaļas
- Rabarberi - 300g
- Cukurs (baltais) - rabarberiem - 120g
- Brūnais cukurs - kēksiņiem - 70g
- Pūdercukurs - glazūrai - 70g
- Sviests - 100g
- Cepamais pulveris - 1 tējkarote
- Dzeramā soda - 1/2 tējkarote
- Ola - 1 liela
- Piens - 120ml + 3 ēdamkarotes
- Milti - 160g
Rabarberi, Cukurs (baltais) - rabarberiem, Brūnais cukurs - kēksiņiem, Pūdercukurs - glazūrai, Sviests, Cepamais pulveris, Dzeramā soda, Ola , Piens, Milti ,
Pagatavošana
- Rabarberus nomizo, sagriez nelielos gabaliņos, apber ar 120g balto cukuru un liec ledusskapī uz dažām stundām, lai sasulojas un savelkas ar cukuru.
- Mīkstu sviestu (istabas temperatūrā) sakul kārtīgi ar 70g brūno cukuru, līdz veidojas krēmīga konsistence.
- Sviesta cukura maisījumam pievieno miltus, cepamo pulveri un dzeramo sodu, visu kārtīgi samiksē kopā.
- Bļodā pievieno olu un 120ml pienu un atkal visu samiksē.
- Mīklai liec klāt rabarberus, bet BEZ sulas, kas ir izveidojusies bļodā.
- Visu samaisi un ļauj mīklai mazliet atpūsties.
- Kad mīkla atpūtusies, tad liec konditorejas maisiņā un pildi kēksiņu formiņās, bet to vari darīt arī ar karoti.
- Cep cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 15 minūtes jeb līdz kēksiņu augša ir kļuvusi brūna.
- Kad kēksiņi ir gatavi, tad ļauj tiem atdzist un pa to laiku pagatavo cukura glazūru: ber bļodiņā pūdercukuru un pielej klāt 3 ēdamkarotes aukstu pienu. Kārtīgi samaisi un lej pāri kēksiņiem.
No šīs mīklas sanāk aptuveni 12 rabarberīgi kēksiņi.

