Rabarberu - zemeņu pīrāgs
🕔 70m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 9
-
Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
-
+ 3 ēdamkarotes Kviešu milti250 grami
-
Sviests (auksts)180 grami
-
+ 1 tējkarote Cukurs250 grami
-
tējkarote Sāls1 grams
-
ēdamkarotes Ledus auksts ūdens7 grami
-
Rabarberi500 grami
-
Zemenes200 grami
-
Ola1 grams
-
tējkarotes Skābais kŗējums 20%2 grami
- Sajauc miltus ar 1 tējkaroti cukuru un sāli, pievieno gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu un to visu sablenderē (samīci) kopā, tad pielej ledus auksto ūdeni un sablenderē (samīci) vēlreiz, līdz mīkla ir sajaukusies kopā. Ja ir sanākusi pārāk šķidra, tad pievieno vēl miltus, bet ja pārāk sausa, tad vēl kādu karoti ar ūdeni.
- Liec mīklu bļodā un samīci vēlreiz, tad liec ledusskapī uz kādām 30 minūtēm atpūsties.
- Kamēr mīkla atpūšas, tikmēr sagriez nelielos gabaliņos rabarberus, apber ar 250 g cukuru un 3 ēdamkarotēm miltu, kārtīgi visu samaisi. Noliec tos malā, lai savelkas ar cukuru un izdala sulu.
- Sagriez ripiņās zemenes.
- Ņem sevis izvēlēto cepamformu.
- Sadali mīklu divās daļās. Ņem vienu no daļām un izrullē tik lielu, cik ir tava cepamforma. Klāj iekšā formā, bet tā, lai mīkla ir arī gar malām.
- Uz ieklātās mīklas liec rabarberus, bet <strong>bez </strong>cukura sīrupa, liec tikai rabarberus un pa virsu saliec zemenes.
- Ņem otro mīklas daļu un arī izrullē.
- Liec virsū uz zemenēm un saspied kopā abu mīklu maliņas, vari ar dakšiņu saspiest, lai neveras vaļā.
- Iegriez pīrāgam svītriņas, lai gaiss tiek ārā.
- Ja tev palika pāri mīkla, tad vari izspiest kādu sirsniņu vai citu formiņu, un uzlikt pa virsu, tas piešķirs papildus smukumu.
- Sakul olu un krējumu un apsmērē pīrāgu, tas dos pīrāgam smuko zelta krāsu.
- Cep 180 grādos 30 minūtes jeb līdz pīrāgs ir palicis brūns.
- Pirms griešanas kārtīgi atdzesē, jo savādāk nebūs iespējams to smuki sagriezt.