Rabarberu – zemeņu pīrāgs

Ja tu vēlies, lai pīrāgs ir saldāks, tad uzber papildus cukuru pāri zemenēm un rabarberiem, pirms liec virsējo mīklas kārtu.

Pīrāgu vari atstāt arī uz nākošo dienu un tas būs tik pat sulīgs un garšīgs kā pirmajā dienā.

Rabarberu - zemeņu pīrāgs. Recepte
Sagriez ripiņās zemenes
Rabarberu - zemeņu pīrāgs. Recepte
Apber rabarberus ar cukuru un miltiem, un noliec maliņā ievilkties
Rabarberu - zemeņu pīrāgs. Recepte
Izrullē mīklu, ieklāj cepamformā, uzber pa virsu rabarberus un zemenes
Rabarberu - zemeņu pīrāgs. Recepte
Izrullē otru mīklas daļu un klāj virsū zemenēm. Iegriez rieviņas.
Rabarberu - zemeņu pīrāgs. Recepte
Gatavs
Rabarberu - zemeņu pīrāgs. Recepte
Sulīgs un garšīgs
Rabarberu - zemeņu pīrāgs. Recepte

Rabarberu - zemeņu pīrāgs

Tagad aktīvi norisinās rabarberu un zemeņu sezona, un apkopojot šīs divas tik ļoti saderīgās garšas, tapa sulīgs un supergaršīgs pīrāgs. Un, kas ir būtiski - šī pīrāga mīkla ir ļoti ātri un vienkārši pagatavojama.
Sagatavošana 40 minutes
Gatavošana 30 minutes
Kopējais laiks 1 hour 10 minutes

Ingredients
  

  • 250 g + 3 ēdamkarotes Kviešu milti
  • 180 g Sviests auksts
  • 250 g + 1 tējkarote Cukurs
  • 1 tējkarote Sāls
  • 7 ēdamkarotes Ledus auksts ūdens
  • 500 g Rabarberi
  • 200 g Zemenes
  • 1 Ola
  • 2 tējkarotes Skābais kŗējums 20%

Instructions
 

Pagatavo mīklu: (es gatavoju blenderī)

  • Sajauc miltus ar 1 tējkaroti cukuru un sāli, pievieno gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu un to visu sablenderē (samīci) kopā, tad pielej ledus auksto ūdeni un sablenderē (samīci) vēlreiz, līdz mīkla ir sajaukusies kopā. Ja ir sanākusi pārāk šķidra, tad pievieno vēl miltus, bet ja pārāk sausa, tad vēl kādu karoti ar ūdeni.
  • Liec mīklu bļodā un samīci vēlreiz, tad liec ledusskapī uz kādām 30 minūtēm atpūsties.

Sagatavo pildījumu:

  • Kamēr mīkla atpūšas, tikmēr sagriez nelielos gabaliņos rabarberus, apber ar 250 g cukuru un 3 ēdamkarotēm miltu, kārtīgi visu samaisi. Noliec tos malā, lai savelkas ar cukuru un izdala sulu.
  • Sagriez ripiņās zemenes.

Gatavo pīrāgu:

  • Ņem sevis izvēlēto cepamformu.
  • Sadali mīklu divās daļās. Ņem vienu no daļām un izrullē tik lielu, cik ir tava cepamforma. Klāj iekšā formā, bet tā, lai mīkla ir arī gar malām.
  • Uz ieklātās mīklas liec rabarberus, bet bez cukura sīrupa, liec tikai rabarberus un pa virsu saliec zemenes.
  • Ņem otro mīklas daļu un arī izrullē.
  • Liec virsū uz zemenēm un saspied kopā abu mīklu maliņas, vari ar dakšiņu saspiest, lai neveras vaļā.
  • Iegriez pīrāgam svītriņas, lai gaiss tiek ārā.
  • Ja tev palika pāri mīkla, tad vari izspiest kādu sirsniņu vai citu formiņu, un uzlikt pa virsu, tas piešķirs papildus smukumu.
  • Sakul olu un krējumu un apsmērē pīrāgu, tas dos pīrāgam smuko zelta krāsu.
  • Cep 180 grādos 30 minūtes jeb līdz pīrāgs ir palicis brūns.
  • Pirms griešanas kārtīgi atdzesē, jo savādāk nebūs iespējams to smuki sagriezt.

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating




Scroll to Top