Rabarberu kēksiņi
🕔 35m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 10
-
Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
-
Rabarberi300 grami
-
Cukurs (baltais - rabarberiem)120 grami
-
Brūnais cukurs - kēksiņiem70 grami
-
Pūdercukurs - glazūrai70 grami
-
Sviests100 grami
-
tējkarote Cepamais pulveris1 grams
-
tējkarote Dzeramā soda0 grami
-
liela Ola1 grams
-
+ 3 ēdamkarotes Piens120 mililitri
-
Milti160 grami
- Rabarberus nomizo, sagriez nelielos gabaliņos, apber ar 120g balto cukuru un liec ledusskapī uz dažām stundām, lai sasulojas un savelkas ar cukuru.
- Mīkstu sviestu (istabas temperatūrā) sakul kārtīgi ar 70g brūno cukuru, līdz veidojas krēmīga konsistence.
- Sviesta cukura maisījumam pievieno miltus, cepamo pulveri un dzeramo sodu, visu kārtīgi samiksē kopā.
- Bļodā pievieno olu un 120ml pienu un atkal visu samiksē.
- Mīklai liec klāt rabarberus, bet BEZ sulas, kas ir izveidojusies bļodā.
- Visu samaisi un ļauj mīklai mazliet atpūsties.
- Kad mīkla atpūtusies, tad liec konditorejas maisiņā un pildi kēksiņu formiņās, bet to vari darīt arī ar karoti.
- Cep cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 15 minūtes jeb līdz kēksiņu augša ir kļuvusi brūna.
- Kad kēksiņi ir gatavi, tad ļauj tiem atdzist un pa to laiku pagatavo cukura glazūru: ber bļodiņā pūdercukuru un pielej klāt 3 ēdamkarotes aukstu pienu. Kārtīgi samaisi un lej pāri kēksiņiem.