Kēksiņi ar zemesriekstu sviestu un banāniem
🕔 40m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 9
-
Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
-
Sviests115 grami
-
Brūnais cukurs100 grami
-
tējkarote Cepamais pulveris1 grams
-
tējkarote Dzeramā soda0 grami
-
liela Ola1 grams
-
Piens120 mililitri
-
Milti160 grami
-
tējkarotes ar kaudzi Zemesriekstu sviests6 grami
-
Banāns1 grams
- Mīkstu sviestu (istabas temperatūrā) sakuļ kopā ar cukuru līdz krēmīgai konsistencei.
- Citā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas - miltus, cepamo pulveri, sodu un pievieno sviesta un cukura masai. Visu kārtīgi samiksē.
- Saputo olu un piejauc mīklai, vēlreiz visu kopā saputo, pēc tam pielej pienu un atkal saputo.
- Beigās pievieno zemesriekstu sviestu un smalkos gabaliņos sagrieztu banānu (vai arī sevis izvēlētās sastāvdaļas) un visu samaisa. Mīklai ir jāsanāk biezai, bet līstošai.
- Mīklu atstāj atpūsties uz 10 minūtēm.
- Tad pilda kēksiņu papīrīšos un cep 180 grādos 18 - 20 minūtes.