Kēksiņi ar krēmsieru un āboliem
🕔 25m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 11
-
Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
-
liels vai vairāki mazi Ābols1 grams
-
ēdamkarote Kanēlis1 grams
-
ēdamkarote Cukurs āboliem1 grams
-
Sviests115 grami
-
Cukurs75 grami
-
Milti160 grami
-
tējkarote Cepamais pulveris1 grams
-
tējkarote Dzeramā soda0 grami
-
Ola1 grams
-
Piens120 mililitri
-
Krēmsiers klasiskais0 grami
- Sviestam ir jābūt mīkstam, istabas temperatūrā. Sviestu sakuļ kārtīgi ar cukuru, līdz veidojas krēmīga masa.
- Tad pievieno visas pārējās sastāvdaļas - miltus, sodu, cepamo pulveri, pienu un olu. To visu kārtīgi samiksē kopā.
- Gatavo mīklu pilda konditorejas maisiņā un pilda kēksiņu formiņās. To var darīt arī ar karoti, ja nav konditorejas maisiņi. Mīkla pacelsies, tāpēc nepildi formiņas līdz pašai augšai.
- Sagriez mazos gabaliņos ābolus bez mizas, uzber kanēli un vienu ēdamkaroti cukuru, to visu samaisi kopā.
- Uz mīklas uzliec ar karoti nelielus krēmsiera pikucīšus un pēc tam uzber sagatavotos ābolus.
- Cep 180 grādos 15 minūtes jeb līdz kēksiņi sāk iekrāsoties brūni.