Vēja kūkas ar biezpiena pildījumu recepte

Vēja kūkas ar biezpiena pildījumu

🕔 60m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 8
    Pieejams   Ņamm+   lietotājiem  
  • Sviests
    50 grami
  • Ūdens
    100 mililitri
  • Milti
    100 grami
  • šķipsniņa Sāls
    0 grami
  • Olas   (L izmērs)
    2 grami
  • Biezpiens 5%
    500 grami
  • Saldais krējums
    150 grami
  • Pūdercukurus
    120 grami
  1. Grāpīti ielej ūdeni, pievieno sviestu un sāli.
  2. Karsē līdz sviests ir izkusis, bet neuzvāri.
  3. Kad sviests izkusis, tad ar vienu piegājienu pieber klāt visus miltus un maisi kārtīgi mīklu līdz tā ir atlipusi no grāpja un "savēlusies" vienā stingrā masā - mīklas pikucī.
  4. Šī mīklas daļa ir ļoti, ļoti kārtīgi jāatdzesē, tāpēc, lai process būtu ātrāks, pārliec mīklu no grāpīša citā bļodā.
  5. Kad mīkla ir auksta, tad pa vienai ar mikseri piekul klāt olas līdz mīkla izveidojusies viendabīgā, krēmīgā masā.
  6. Pildi to konditorejas maisiņā vai cepammaisiņā, kuram pēc tam nogriez stūrīti.
  7. Uz cepamās plāts spied nelielus mīklas pikucīšus, neliec cieši blakus vienu otram, jo kūciņas palielināsies izmēros.
  8. Cep 200 grādos aptuveni 15 minūtes jeb līdz kūciņas ir palikušas brūnas un virsiņa ir saplaisājusi.
  9. Krāsns durvis nevirini!
  10. Kad kūciņas šķiet gatavas, tad izņem vienu ārā un pabungā pa apakšu, ja ir dzirdama dobja skaņa, tātad ir gatava.
  11. Liec malā, lai kārtīgi atdziest.
  12. Blenderī/mikserī liec biezpienu, saldo krējumu un pūdercukuru, un visu blenderē līdz izveidojas krēmveida masa bez biezpiena graudiņiem.
  13. Krēmu liec konditorejas maisiņā, bet vari arī nogriezt kūciņām cepurītes un sapildīt ar karoti kūciņas, un pēc tam cepurītes uzliec atpakaļ.
  14. Sapildi kūciņas bagātīgi ar krēmu.