Sāļās vēja kūkas
🕔 60m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 9
-
Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
-
Sviests50 grami
-
Ūdens100 mililitri
-
šķipsniņa Sāls0 grami
-
Milti100 grami
-
L izmēra Olas2 grami
-
Siers200 grami
-
daiviņas vai arī pēc garšas Ķiploki0 grami
-
Majonēze0 grami
-
Krējums0 grami
- Grāpīti ielej ūdeni, pievieno sviestu un sāli.
- Karsē līdz sviests ir izkusis, bet neuzvāri.
- Kad sviests izkusis, tad ar vienu piegājienu pieber klāt visus miltus un maisi kārtīgi mīklu līdz tā ir atlipusi no grāpja un "savēlusies" vienā stingrā masā - mīklas pikucī.
- Šī mīklas daļa ir ļoti, ļoti kārtīgi jāatdzesē, tāpēc, lai process būtu ātrāks, pārliec mīklu no grāpīša citā bļodā.
- Kad mīkla ir auksta, tad pa vienai ar mikseri piekul klāt olas līdz mīkla izveidojusies viendabīgā, krēmīgā masā.
- Pildi to konditorejas maisiņā vai cepammaisiņā, kuram pēc tam nogriez stūrīti.
- Uz cepamās plāts spied nelielus mīklas pikucīšus, neliec cieši blakus vienu otram, jo kūciņas palielināsies izmēros.
- Cep 200 grādos aptuveni 15 minūtes jeb līdz kūciņas ir palikušas brūnas un virsiņa ir saplaisājusi.
- Krāsns durvis nevirini!
- Kad kūciņas šķiet gatavas, tad izņem vienu ārā un pabungā pa apakšu, ja ir dzirdama dobja skaņa, tātad ir gatava.
- Liec malā, lai kārtīgi atdziest.
- Sarīvē uz smalko rīvi sieru, piespied klāt ķiplokus, piejauc krējumu un majonēzi, un visu kārtīgi samaisi.
- Kad kūciņas izcepušās un atdzisušas, tad sapildi ar siera salātiem. Visvieglāk to būs izdarīt, iegriežot nedaudz pa vidu mīklai un sapildot ar karoti.