Vistas woks ar basmati rīsiem recepte

Vistas woks ar basmati rīsiem

🕔 20m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 18
    Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
  • Vistas krūtiņas fileja
    2 grami
  • ēdamkarote Sviests
    1 grams
  • Sarkanais sīpols
    1 grams
  • Burkāns
    1 grams
  • Sarkanā paprika
    1 grams
  • Bumbieris
    1 grams
  • Ķiploka daiviņas
    2 grami
  • Laims
    0 grami
  • mazliet Ūdens
    0 grami
  • ēdamkarote Olīveļļa
    1 grams
  • Sojas mērce ar samazinātu sāls daudzumu
    50 mililitri
  • ēdamkarotes Sezama eļļa
    4 grami
  • Kūpinātas paprikas pulveris
    0 grami
  • maza šķipsniņa Sāls
    0 grami
  • Pipari
    0 grami
  • Sezama sēkliņas
    0 grami
  • Kaltēti ķiploki
    0 grami
  • krūze Basmati rīsi
    1 grams
  1. Liec vārīties basmati rīsus - 1 krūze rīsi : 2 krūzes ūdens. Pirms tam rīsus kārtīgi nomazgā.
  2. Pannā izkausē sviestu un liec klāt strēmelītēs sagrieztu vistas fileju.
  3. Vistai pārber pāri sāli, piparus, paprikas pulveri un kaltētus ķiplokus. Visu cep līdz vista gatava, bet ne pārcepta. Aptuveni 3 minūtes.
  4. Vistu ņem nost.
  5. Uz pannas lej olīveļļu, liec klāt sagrieztu sīpolu, burkānu un papriku.
  6. Visu cep aptuveni 5 minūtes jeb līdz dārzeņi ir gatavi, tad pievieno sakapātus ķiplokus. Mazliet pacep un pievieno sagrieztu bumbieru.
  7. Lej klāt sezama eļļu, sojas mērci, liec atpakaļ pannā saceptās vistas filejas, pārber ar sezama sēkliņām un, lai veidotos neliela mērcīte, pielej ūdeni ar laimu.
  8. Apmaisi un dažas sekundes pasutini.
  9. Liec uz šķīvja rīsus, pārlej pāri woku un izbaudi garšīgas vakariņas.