
Vistas woks ar basmati rīsiem
Ātras, garšīgas pusdienas ar saldskābu garšu. Lai veidotos saldskābā garša, pievieno saldu augli, šoreiz es izmantoju bumbieru, bet ideāli iederas arī ananass.
Sastāvdaļas
- Vistas krūtiņas fileja - 2
- Sviests - 1 ēdamkarote
- Sarkanais sīpols - 1
- Burkāns - 1
- Sarkanā paprika - 1
- Bumbieris - 1
- Ķiploka daiviņas - 2
- Laims - 1/2
- Ūdens - mazliet
- Olīveļļa - 1 ēdamkarote
- Sojas mērce ar samazinātu sāls daudzumu - 50 ml
- Sezama eļļa - 4 ēdamkarotes
- Kūpinātas paprikas pulveris
- Sāls - maza šķipsniņa
- Pipari
- Sezama sēkliņas
- Kaltēti ķiploki
- Basmati rīsi - 1 krūze
Vistas krūtiņas fileja, Sviests, Sarkanais sīpols, Burkāns, Sarkanā paprika, Bumbieris, Ķiploka daiviņas, Laims, Ūdens, Olīveļļa, Sojas mērce ar samazinātu sāls daudzumu, Sezama eļļa, Kūpinātas paprikas pulveris, Sāls, Pipari, Sezama sēkliņas, Kaltēti ķiploki, Basmati rīsi ,
Pagatavošana
- Liec vārīties basmati rīsus - 1 krūze rīsi : 2 krūzes ūdens. Pirms tam rīsus kārtīgi nomazgā.
- Pannā izkausē sviestu un liec klāt strēmelītēs sagrieztu vistas fileju.
- Vistai pārber pāri sāli, piparus, paprikas pulveri un kaltētus ķiplokus. Visu cep līdz vista gatava, bet ne pārcepta. Aptuveni 3 minūtes.
- Vistu ņem nost.
- Uz pannas lej olīveļļu, liec klāt sagrieztu sīpolu, burkānu un papriku.
- Visu cep aptuveni 5 minūtes jeb līdz dārzeņi ir gatavi, tad pievieno sakapātus ķiplokus. Mazliet pacep un pievieno sagrieztu bumbieru.
- Lej klāt sezama eļļu, sojas mērci, liec atpakaļ pannā saceptās vistas filejas, pārber ar sezama sēkliņām un, lai veidotos neliela mērcīte, pielej ūdeni ar laimu.
- Apmaisi un dažas sekundes pasutini.
- Liec uz šķīvja rīsus, pārlej pāri woku un izbaudi garšīgas vakariņas.
Bumberi var aizvietot ar svaigu vai konservētu ananasu. Rīsus var aizvietot ar nūdelēm.
Pievienot pie iecienītākajām