Ja ogas ir skābas vai arī vienkārši prasās saldāku garšu, tad vari pievienot cukuru vai medu.

Zemeņu smūtijs
Vasara ir pats labākais laiks, kad gatavot smūtijus, jo ir pieejami svaigi augļi, svaigas ogas, svaigi dārzeņi, tāpēc šodien, man tapa smūtijs ar Latvijas zemenēm un no pašu dobes norautām piparmētru lapiņām.
Es parasti smūtiju gatavoju uz acumēru, ko gribas pielikt vai pieliet vairāk, vai mazāk un iesaku tev darīt tāpat, jo tad izdosies tava perfektā garša un konsistence.
Ingredients
- 6 Piparmētru lapas
- 60 g Pilngraudu auzu pārslas
- 400 g Zemenes
- 2 Banāni
- 300 ml Piens
Instructions
- Sablenderē auzu pārslas kopā ar piparmētru lapām līdz pavisam smalkai konsistencei.
- Blenderī liec klāt zemenes, banānus un pielej pienu, to visu vēlreiz kārtīgi sablenderē.
- Vari kādu mirklīti atstāt, lai garšas savelkas un auzu pārslas paliek mīkstākas.
- Lej glāzēs un baudi garšīgu, sātīgu vitamīnu smūtiju.