
Tako ar vistu
Man patīk sapildīt tako laiviņās visu ko, kas atrodas ledusskapī, jo tako garšo labi ar visu - gan veģetāri, gan ar vistas gaļu, gan cūkgaļu, gan pupiņām, gan svaigiem dārzeņiem, kā arī mērces vari likt kādas vien vēlies - ķiploku mērci, sinepju, tomātu, gvakamoli vai jebkādu citu. Tako piepildīšanai pat nav vajadzīga konkrēta recepte, liec iekšā visu, kas tev garšo un labi sader kopā.
Ingredients
- 8 Mazās tortillas plāksnes
- 240 g Siers
- 150 g Ķīnas kāposts
- 1 Paprika
- 5 lieli Mazsālīti gurķīši
- 1 Vistas fileja
- 180 g Grieķu jogurts
- 2 ēdamkarotes Angļu sinepes
- Kūpinātas paprikas pulveris
- Sāls
- Apelsīnpipari
Instructions
- Sarīvē sieru un sagriez visas pārējās sastāvdaļas.
- Sagriez vistu, apber kārtīgi ar garšvielām un liec cepties līdz gatavs, tad ņem nost no pannas.
- Uz pannas liec vienu tortillas plāksni, apber ar sieru un cep līdz siers izkusis un tortilla palikusi brūna no otras puses. Kad gatava, tad ņem nost no pannas un uzreiz pārloki uz pusēm, lai ieņem tako laiviņas formu. To atkārto ar visām pamatnēm.
- Pagatavo mērci - sajauc grieķu jogurtu ar sinepēm, ja prasās vēl kādas garšvielas pievienot mērcei, tad droši to vari darīt.
- Pildi laiviņas - ja laiviņas dēļ siera ir salipušas kopā, tad ar nazi pa vidu pārgriez un liec iekšā vistu, pa virsu pārlej mērci, tad liec ķīnas kāpostu, papriku un gurķīšus, tā pagatavo visas laiviņas. Beigās vari pārkaisīt pāri atlikušo sieru.
- Gatavs.