
Vārītas - ceptas olas
Ko saki par jaunu brokastu olu pagatavošanas veidu? Ir pierasts ēst ceptas, vārītas, sakultas kultenī vai omletē, bet es piedāvāju izvārīt, pēc tam izcept un olas dzeltenumu samaisīt ar majonēzi un sinepēm, varbūt liekas nedaudz ķēpīgi vienām brokastīm, bet īstenībā jau nav un garša arī neliks vilties.
Manuprāt, tās ir garšīgas ne tikai brokastīs, bet skaisti izskatās arī pasniegtas kā uzkoda ciemiņiem.
Ingredients
- 4 Olas
- Majonēze
- Sinepes
- Mazliet sāls
Instructions
- Izvāra cieti vārītas olas.
- Nomizo, pārgriež uz pusēm, izņem dzeltenumu un dzeltenumu ieliek bļodiņā.
- Olas baltumus cep uz pannas līdz kļūst brūnīgi.
- Pa to laiku saspaida ar dakšiņu dzeltenumus, pievieno majonēzi, sinepes un sāli. Kārtīgi samaisa līdz izveidojas viendabīga masa.
- Dzeltenumus iepilda apceptajos olu baltumos un pasniedz.
Notes
Olas var arī necept, tās var palikt vienkārši vārītas un arī ļoti, ļoti labi garšos.