Vēja kūkas ar biezpiena pildījumu

Sākumā, kad izcepsi kūciņas tās var likties kraukšķīgas, taču mazliet pastāvot un sapildot ar krēmu, tās kļūs pavisam mīkstas.

Ja tev paliek pāri kūciņas, tad nākošā dienā vari tās ielikt sakarsētā cepeškrāsnī uz dažām minūtēm un tās garšos atkal lieliski – siltas ar mazliet krauksķīgu garoziņu.

Vēja kūkas ar biezpiena pildījumu. Recepte

Vēja kūkas ar biezpiena pildījumu

Vēja kūciņas jeb vecrīgas ir ļoti vienkārši pagatavojamas, un ir ļoti, ļoti garšīgas. Pildījumā vari likt dažādus krēmus, taču visgaršīgākais tomēr ir klasiskais variants ar biezpienu. No piedāvātā mīklas daudzuma sanāk aptuveni 18 nelielas kūciņas. Receptē izskatās, ka ir daudzi darbību soļi, taču patiesībā es vienkārši visu ļoti smalki aprakstīju, lai būtu vieglāk saprast.
Gatavošana 1 hour
Kopējais laiks 1 hour

Ingredients
  

  • 50 g Sviests
  • 100 ml Ūdens
  • 100 g Milti
  • šķipsniņa Sāls
  • 2 Olas L izmērs
  • 500 g Biezpiens 5%
  • 150 g Saldais krējums
  • 120 g Pūdercukurus

Instructions
 

Mīklas pagatavošana:

  • Grāpīti ielej ūdeni, pievieno sviestu un sāli.
  • Karsē līdz sviests ir izkusis, bet neuzvāri.
  • Kad sviests izkusis, tad ar vienu piegājienu pieber klāt visus miltus un maisi kārtīgi mīklu līdz tā ir atlipusi no grāpja un "savēlusies" vienā stingrā masā - mīklas pikucī.
  • Šī mīklas daļa ir ļoti, ļoti kārtīgi jāatdzesē, tāpēc, lai process būtu ātrāks, pārliec mīklu no grāpīša citā bļodā.
  • Kad mīkla ir auksta, tad pa vienai ar mikseri piekul klāt olas līdz mīkla izveidojusies viendabīgā, krēmīgā masā.
  • Pildi to konditorejas maisiņā vai cepammaisiņā, kuram pēc tam nogriez stūrīti.

Mīklas cepšana:

  • Uz cepamās plāts spied nelielus mīklas pikucīšus, neliec cieši blakus vienu otram, jo kūciņas palielināsies izmēros.
  • Cep 200 grādos aptuveni 15 minūtes jeb līdz kūciņas ir palikušas brūnas un virsiņa ir saplaisājusi.
  • Krāsns durvis nevirini!
  • Kad kūciņas šķiet gatavas, tad izņem vienu ārā un pabungā pa apakšu, ja ir dzirdama dobja skaņa, tātad ir gatava.
  • Liec malā, lai kārtīgi atdziest.

Pagatavo biezpiena krēmu:

  • Blenderī/mikserī liec biezpienu, saldo krējumu un pūdercukuru, un visu blenderē līdz izveidojas krēmveida masa bez biezpiena graudiņiem.
  • Krēmu liec konditorejas maisiņā, bet vari arī nogriezt kūciņām cepurītes un sapildīt ar karoti kūciņas, un pēc tam cepurītes uzliec atpakaļ.
  • Sapildi kūciņas bagātīgi ar krēmu.

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating




Scroll to Top