Bumberi var aizvietot ar svaigu vai konservētu ananasu. Rīsus var aizvietot ar nūdelēm.

Vistas woks ar basmati rīsiem
Ātras, garšīgas pusdienas ar saldskābu garšu. Lai veidotos saldskābā garša, pievieno saldu augli, šoreiz es izmantoju bumbieru, bet ideāli iederas arī ananass.
Ingredients
- 2 Vistas krūtiņas fileja
- 1 ēdamkarote Sviests
- 1 Sarkanais sīpols
- 1 Burkāns
- 1 Sarkanā paprika
- 1 Bumbieris
- 2 Ķiploka daiviņas
- 1/2 Laims
- mazliet Ūdens
- 1 ēdamkarote Olīveļļa
- 50 ml Sojas mērce ar samazinātu sāls daudzumu
- 4 ēdamkarotes Sezama eļļa
- Kūpinātas paprikas pulveris
- maza šķipsniņa Sāls
- Pipari
- Sezama sēkliņas
- Kaltēti ķiploki
- 1 krūze Basmati rīsi
Instructions
- Liec vārīties basmati rīsus - 1 krūze rīsi : 2 krūzes ūdens. Pirms tam rīsus kārtīgi nomazgā.
- Pannā izkausē sviestu un liec klāt strēmelītēs sagrieztu vistas fileju.
- Vistai pārber pāri sāli, piparus, paprikas pulveri un kaltētus ķiplokus. Visu cep līdz vista gatava, bet ne pārcepta. Aptuveni 3 minūtes.
- Vistu ņem nost.
- Uz pannas lej olīveļļu, liec klāt sagrieztu sīpolu, burkānu un papriku.
- Visu cep aptuveni 5 minūtes jeb līdz dārzeņi ir gatavi, tad pievieno sakapātus ķiplokus. Mazliet pacep un pievieno sagrieztu bumbieru.
- Lej klāt sezama eļļu, sojas mērci, liec atpakaļ pannā saceptās vistas filejas, pārber ar sezama sēkliņām un, lai veidotos neliela mērcīte, pielej ūdeni ar laimu.
- Apmaisi un dažas sekundes pasutini.
- Liec uz šķīvja rīsus, pārlej pāri woku un izbaudi garšīgas vakariņas.