Vistas woks ar basmati rīsiem

Bumberi var aizvietot ar svaigu vai konservētu ananasu. Rīsus var aizvietot ar nūdelēm.

Vistas woks ar basmati rīsiem. Recepte

Vistas woks ar basmati rīsiem

Ātras, garšīgas pusdienas ar saldskābu garšu. Lai veidotos saldskābā garša, pievieno saldu augli, šoreiz es izmantoju bumbieru, bet ideāli iederas arī ananass.
Sagatavošana 10 minutes
Gatavošana 10 minutes
Kopējais laiks 20 minutes

Ingredients
  

  • 2 Vistas krūtiņas fileja
  • 1 ēdamkarote Sviests
  • 1 Sarkanais sīpols
  • 1 Burkāns
  • 1 Sarkanā paprika
  • 1 Bumbieris
  • 2 Ķiploka daiviņas
  • 1/2 Laims
  • mazliet Ūdens
  • 1 ēdamkarote Olīveļļa
  • 50 ml Sojas mērce ar samazinātu sāls daudzumu
  • 4 ēdamkarotes Sezama eļļa
  • Kūpinātas paprikas pulveris
  • maza šķipsniņa Sāls
  • Pipari
  • Sezama sēkliņas
  • Kaltēti ķiploki
  • 1 krūze Basmati rīsi

Instructions
 

  • Liec vārīties basmati rīsus - 1 krūze rīsi : 2 krūzes ūdens. Pirms tam rīsus kārtīgi nomazgā.
  • Pannā izkausē sviestu un liec klāt strēmelītēs sagrieztu vistas fileju.
  • Vistai pārber pāri sāli, piparus, paprikas pulveri un kaltētus ķiplokus. Visu cep līdz vista gatava, bet ne pārcepta. Aptuveni 3 minūtes.
  • Vistu ņem nost.
  • Uz pannas lej olīveļļu, liec klāt sagrieztu sīpolu, burkānu un papriku.
  • Visu cep aptuveni 5 minūtes jeb līdz dārzeņi ir gatavi, tad pievieno sakapātus ķiplokus. Mazliet pacep un pievieno sagrieztu bumbieru.
  • Lej klāt sezama eļļu, sojas mērci, liec atpakaļ pannā saceptās vistas filejas, pārber ar sezama sēkliņām un, lai veidotos neliela mērcīte, pielej ūdeni ar laimu.
  • Apmaisi un dažas sekundes pasutini.
  • Liec uz šķīvja rīsus, pārlej pāri woku un izbaudi garšīgas vakariņas.

Video

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating




Scroll to Top