Folijā gatavoti kartupeļi ar bekonu

Šo var pagatavot arī uz grila vai ugunskura, bet tad noteikti būs vairāk jāpavaktē, lai nepiedeg, gatavošanas ilgums būs atkarīgs no ogļu karstuma.

Lai nebūtu jāsmērē šķīvji un atkal jāmazgā, pasniedz ēdienu ar visu foliju, sanāks ērti baudāms ēdiens.

kartupeļi ar bekonu

Folijā gatavoti kartupeļi ar bekonu

Fantastiski vienkāršs ēdiens, kuram nav jāstāv blakus kamēr tas gatavojas. Visu sagatavo piecās minūtēs un pārējo izdarīs cepeškrāsns.
Sagatavošana 5 minutes
Gatavošana 25 minutes
Kopējais laiks 30 minutes

Ingredients
  

  • 8 gab Kartupeļi
  • 150 g Bekons
  • 2 ēdamkarotes Sviests
  • sauja Pētersīļi
  • pēc garšas Sāls un pipari
  • 4 daiviņas Ķiploks
  • 8 ēdamkarotes Krējums
  • buntīte Lociņi
  • 1 ēdamkarotes var arī nelikt Majonēze
  • 4 gab Ķiršu tomātiņi

Instructions
 

  • Nomizo kartupeļus un sagriež mazos gabaliņos (aptuveni 2-3cm)
  • Sagriež bekonu mazās strēmelītēs
  • Ķiplokus nomizo un saspiež ar naža plato galu.
  • Noplēš gabaliņu folija (tik lielu, lai droši visu var salikt), ja gadījumā tomēr sanāk par mazu, tad droši var likt divās kārtās.
  • Folijā kārto kartupeļus, sviestu, bekonu, pētersīļus, sāli un piparus, sastāvdaļas sadalot uz četrām porcijām
  • Liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī ~180° grādos, aptuveni 20 - 25 minūtēs (atkarībā no kartupeļiem).
  • Smalki sagriez lociņus, sajauc ar krējumu un majonēzi.
  • Kad kartupeļi gatavi, pasniedz ar lociņu krējumu un svaigiem tomātiem.

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating




Scroll to Top