Siera kūka ar iebiezināto pienu
🕔 40m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 8
-
Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
-
Sviests100 grami
-
Cepumi200 grami
-
Auksts piens120 mililitri
-
Želatīns25 grami
-
Krēmsiers (maskarpone)300 grami
-
Grieķu jogurts350 grami
-
Iebiezinātais piens ar cukuru200 grami
-
Zemenes200 grami
- Sasmalcini/sablenderē cepumus (selgas tipa), izkausē karstā ūdens peldē sviestu un, tad sajauc to ar cepumiem, tad visu to liec cepamā formā, kārtīgi izlīdzini un piespied pie formas apakšas, un liec saldētavā kamēr gatavosi pārējo kūkas daļu.
- Bļodiņā ber želatīnu, uzlej aukstu pienu vai ūdeni, samaisi kārtīgi un liec maliņā, lai uzbriest.
- Lielākā bļodā liec krēmsieru un grieķu jogurtu, visu ar mikseri puto dažas minūtes, lai masa paliek gaisīga, tad lej klāt iebiezināto pienu un miksē vēl, lai viss kārtīgi sajaucas.
- Kad viss ir saputots un želatīns uzbriedis (to tu uzreiz pamanīsi, jo būs pilna bļodiņa ar želatīnu un nemaz šķidruma), tad izkausē želatīnu karstā ūdens peldē - tas pilnībā izkusīs un būs šķidrs (neuzvārīt, savādāk želatīns kūkā saies gabaliņos), un lej klāt bļodā. To visu ļoti kārtīgi samiksē vismaz minūti, lai želatīns iejaucas kūkas masā.
- Sagriez ripiņās 150g zemenes un ar karoti iemaisi kūkā, ja vēlies, lai kūka būtu mazliet rozā krāsā, tad dažas zemenes vari nevis iemaisīt, bet ieputot iekšā, jo tad tās izšķīdīs un piešķirs rozīgu krāsu, bet pārējās zemenes tikai iemaisi.
- Visu masu lej uz sagatavotās cepumu pamatnes, apklāj ar plēvi vai foliju un liec ledusskapī uz, kā minimums 4 stundām, bet vislabāk uz nakti.
- Kad kūka sacietējusi, tad izdekorē ar ripiņās sagrieztām zemenēm.