
Jauno biešu zupa ar biešu lapiņām
Ir sācies gada foršākais laiks, ir pieejami jaunie dārzeņi un šī iespēja ir jāizmanto, lai pagatavotu garšīgu, veselīgu un maigu zupu. Jā, patiešām maigu, jo jaunās bietes dara brīnumus un piešķir maigu sajūtu zupai. Es izmantoju visu bieti no A līdz Z, izņemot biešu mizas, tātad gan biešu lapiņas, gan kātiņus.
Ingredients
- 500 g Ribiņas vai jebkāda cita gaļa ar kauliņiem
- 2 lieli Burkāni
- 1 Sīpols
- 6 Jaunās bietes
- Biešu lapas un kātiņi
- 1 kg Kartupeļi
- Sāls
- Pipari
Instructions
- Sākumā uzvāri buljonu - liec grāpī ribiņas, nomizotus burkānus, sīpolu, sāli, piparus un pielej ūdeni tik daudz, cik vēlēsies zupu. To visu vāri līdz gaļa ir gatava. Aptuveni 40 minūtes.
- Pa to laiku sagriez bietes (nevārītas), lapiņas, kātiņus un kartupeļus.
- Kad gaļa ir gatava, tad ņem to ārā, un izņem arī burkānus un sīpolu.
- Gaļu nolobi no kauliņiem un liec atpakaļ grāpī, pievieno arī sagrieztos dārzeņus.
- Visu vāri līdz kartupeļi un bietes ir mīksti.
- Gatavs!