Burkānu krēmzupa
🕔 40m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 10
-
Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
-
vidēji lieli Burkāni12 grami
-
Kartupeļi1 kg
-
Puravs1 grams
-
Sīpols1 grams
-
Ķiploka daiviņas5 grami
-
Kausētais siers170 grami
-
Sāls0 grami
-
pēc nepieciešamības Ūdens0 grami
-
pēc nepieciešamības Baltmaize0 grami
-
Lociņi0 grami
- Sarīvē burkānus, sagriez kartupeļus un puravu, un liec katlā.
- Sasmalcini ķiplokus un sīpolus, ja ir sviests, tad apcep sviestā, ja nē, tad eļļā. Kad apcepušies, tad liec katlā pie kartupeļiem.
- Visam katla saturam pārlej pāri ūdeni, tā, lai būtu ne vairāk kā 2 cm virs dārzeņiem. Pieber sāli un liec vārīties.
- Kad dārzeņi ir mīksti, tad liec klāt kausēto sieru un vēl kādas 2 minūtes pavāri.
- Ļauj zupai mazliet padzist un tad ar rokas blenderi sablenderē, līdz izveidojas krēmveida konsistence.
- Sacep maizes grauzdiņus - tajā pašā pannā, kurā cepi ķiplokus un sīpolus, liec iekšā gabaliņos sagrieztu maizi, uzlej mazliet eļļu vai sviestu, vari uzbērt garšvielas vai piespiest ķiplokus un sacep brūnus.
- Lej zupu bļodiņā, pārber ar maizes grauzdiņiem un sagrieztiem lociņiem.
- Gatavs! Labu apetīti.