Ābolu - bumbieru pīrāgs no kārtainās mīklas
🕔 70m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 5
-
Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
-
loksnes Kārtainā rauga mīkla4 grami
-
liels Ābols1 grams
-
liels Bumbieris1 grams
-
Cukurs brūnais (bet der arī baltais)0 grami
-
Kanēlis0 grami
- Sagriez mazos gabaliņos ābolu un bumbieri, katru augli liec atsevišķā bļodiņā un apber ar cukuru un kanēli. Ber tik daudz, cik saldu vai kanēlīgu vēlies.
- Kārtainai mīklai ir jābūt atkusušai. Cepamformā ieklāj cepamo papīru.
- Ņem pirmo mīklas loksni un nedaudz izrullē, tik daudz, lai var ieklāt cepamformas apakšā.
- Ņem otro mīklas loksni un izrullē garāku, pārgriez gareniski uz pusēm un ieklāj gar cepamformas malām tā, lai ir nosegtas visas četras malas (sk. attēlā).
- Ieber sagrieztos ābolus.
- Pa virsu āboliem liec trešo mīklas loksni un piespied pie maliņām, lai gar malām nenāk vaļā un iegriez caurumus, lai gaiss tiek iekšā.
- Pa virsu ber sagrieztos bumbierus.
- Beigās liec ceturto mīklas loksni, aizloki kārtīgi visas maliņas, iegriez vairākus caurumiņus vai krustiņu pa vidu un apber ar cukuru.
- Cep cepeškrāsnī 160 - 170 grādos aptuveni 55 minūtes jeb līdz mīkla ir pavisam brūna.
- Kad izcepies, tad ņem ārā no cepeškrāsns un atstāj cepamtraukā atdzist, tā būs vieglāk sagriezt.
- Gatavs!