Ābolu plātsmaize ar drumstalām
🕔 70m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 10
-
Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
-
Milti225 grami
-
Cukurs130 grami
-
Kefīrs300 mililitri
-
gab. Olas2 grami
-
tējkarote Cepamais pulveris1 grams
-
Āboli3 grami
-
tējkarotes Vaniļas cukurs6 grami
-
tējkarotes Kanēlis2 grami
-
Skābais krējums 25%200 grami
-
Sviests50 grami
- Sajauc 135g miltus ar 100g cukuru, kefīru, 1 olu un cepamo pulveri.
- Izvēlētajā formā, ja nepieciešams ieklāj cepampapīru un ielej pagatavoto mīklu. Mīkla sanāks pašķidra, lejama.
- Nomizo un sagriež nelielos gabaliņos ābolus.
- Tos pārkaisa ar 3 tējkarotēm vaniļas cukuru un 1 tējkaroti kanēli, samaisa un ber virsū uz kefīra mīklas.
- Krējumu, 1 tējkaroti kanēli, 3 tējkarotes vaniļas cukuru un 1 olu sajauc kopā un lej pāri āboliem.
- Sajauc atlikušos miltus ar atlikušo cukuru un pievieno aukstu, gabaliņos sagrieztu sviestu, to visu drupina ar pirkstiem līdz izveidojas drupačiņas.
- Ber pāri krējuma masai.
- Cep 180 grādos aptuveni 50 minūtes.