Ja mīkla ir sanākusi pārāk šķidra, tad pievieno vēl nedaudz miltu, bet ja pārāk bieza, tad nedaudz pienu.

Amerikāņu pankūkas
Ir reizes, kad skaties amerikāņu filmas un tur pasniedz kafejnīcā vai svētdienas rītos ģimenē pankūkas, nedaudz pabiezas un gludas, un domā, kā gan tās tiek gatavotas? Tad varu atklāt, ka to pagatavošana ir ļoti elementāra, un vienīgais, kas atšķiras no mūsu ierastajām pankūkām ir cepamais pulveris un kausēts sviets.
Ingredients
- 35 g Sviests
- 190 g Milti
- 3 1/2 ēdamkarotes Cepamais pulveris
- 1 tējkarote bez kaudzes Sāls
- 1 ēdamkarote Cukurs
- 300 ml Piens
- 1 Ola
Instructions
- Karstā ūdens peldē izkausē sviestu.
- Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas - miltus, cepamo pulveri, sāli un cukuru.
- Pie miltu maisījuma pievieno izkausēto sviestu, pienu un olu, to visu kārtīgi samaisa līdz izveidojas pabieza konsistence.
- Uz pannas lej ar ēdamkaroti mīklu un mazliet var izlīdzināt, lai sanāk lielāka pankūka, bet tad arī sanāks plānāka.
- Cep uz nelielas liesmas no abām pusēm līdz zeltainam brūnumam.
- Pasniedz ar sev iemīļotu mērci, bet ļoti labi garšo kopā ar kļavu sīrupu vai medu.