Vegānais braunijs recepte

Vegānais braunijs

🕔 45m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 10
  • Avokado   (nogatavojies)
    1 gabals
  • Olīveļļa
    50 mililitri
  • Kviešu milti
    130 grami
  • Rūgtais kakao pulveris
    35 grami
  • Muskvado cukurs
    115 grami
  • Rīsu - kokosa dzēriens   (augu piens)
    180 mililitri
  • Cepamais pulveris
    1 tējkarote
  • Dzeramā soda
    1 tējkarote
  • Šokolādes čipsi
    100 grami
  • Sāls   (šķipsniņa)
    0.5 grami
  1. Ar dakšiņu saspied putrā avokado. Pielej eļļu un kārtīgi samaisi, lai sajaucas kopā.
  2. Tad pievieno visas pārējās sastāvdaļas. Visu atkal ļoti kārtīgi samaisi, lai izveidojas viendabīga konsistence. Pašās beigās iemaisi šokolādes čipsus, vislabāk, ja tie būs termoizturīgi un neizkusīs cepšanas procesā.
  3. Gatavo mīklu lej cepamtraukā, kurā ir ieklāts cepampapīrs un cep 180 grādos aptuveni 40 minūtes. Gatavību vari pārbaudīt iedurot koka irbulīti mīklā - ja mīkla nepielīp, tad tas ir gatavs.
  4. Ļauj tam mazliet atdzists pēc izņemšanas no krāsns, lai būtu vieglāk sagriezt.