Šokolādes kēkss
🕔 60m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 8
-
Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
-
Rūgtā šokolāde100 grami
-
Piena šokolāde50 grami
-
Cukurs200 grami
-
Olu dzeltenumi2 grami
-
Piens190 mililitri
-
Milti240 grami
-
tējkarote Cepamais pulveris1 grams
-
Sviests100 grami
- Saputo sviestu ar cukuru. Sviestam ir jābūt mīkstam, istabas temperatūrā.
- Pa to laiku karstā ūdens peldē izkausē tumšo šokolādi, kad izkususi, tad noliek malā, lai mazliet padziest.
- Saputo olu dzeltenumus un piejauc klāt sviesta masai un samaisa, tad pievieno izkausētu šokolādi un samaisa.
- Pielej pienu un samaisa.
- Pēc tam pievieno miltus un cepamo pulveri. To visu samaisa. Mīklai ir jāsanāk gaisīgai, pufīgai un nedaudz līstošai.
- Gatavo mīklu lej cepamformā vai kēksa formā, ja nepieciešams ietauko vai ieklāj cepamo papīru.
- Cep 180 grādos aptuveni 40 minūtes.
- Kamēr kēkss cepas, karstā ūdens peldē izkausē piena šokolādi un, kad kēkss ir izcepies, tad ar tējkaroti to aplaista ar izkausēto šokolādi.