Makaroni ar sieru (mac and cheese)
🕔 20m
⭐ 4.7/5
🍽️ 5
🛒 5
-
Enerģētiskā vērtība vienai porcijai
-
Enerģija492 kcal
-
Olbaltumvielas22 g
-
Tauki21 g
-
Ogļhidrāti53 g
-
Makaroni (radziņi)300 grami
-
Piens, pilnpiens 3.2%300 mililitri
-
Siers (Red Leicester)300 grami
-
Kviešu milti, balti2 ēdamkarotes
-
Sāls (vai pēc garšas)1 tējkarote
- Liec vārīties makaronus, bet nepārvāri. Kad gatavi, noskalo zem auksta ūdens, lai nesalīp.
- Sarīvē sieru.
- Pannā vai katliņā liec sildīties 250ml pienu, bet pārējos 50ml krūzītē sajauc ar miltiem - maisi līdz milti ar pienu sajaukušies vienmērīgi.
- Pienu uzkarsē (neuzvāri), kad piens uzkarsis, tad lej klāt miltu-piena maisījumu, turpinot maisīt uz mazas liesmas, maisi līdz piens sabiezējis.
- Pievieno sarīvēto sieru un turpini maisīt līdz siers pilnībā izkusis un vienmērīgi sajaucies ar sieru. Pievieno sāli pēc garšas.
- Pievieno iepriekš pagatavotos makaronus, kārtīgi visu samaisot.
- Pasniedz siltu ar sulīgiem dārzeņiem vai gaļu.