Makaroni ar sieru (mac and cheese) recepte

Makaroni ar sieru (mac and cheese)

🕔 20m
⭐ 4.7/5
🍽️ 5
🛒 5
    Enerģētiskā vērtība vienai porcijai
  • Enerģija
    492 kcal
  • Olbaltumvielas
    22 g
  • Tauki
    21 g
  • Ogļhidrāti
    53 g
  • Makaroni   (radziņi)
    300 grami
  • Piens, pilnpiens 3.2%
    300 mililitri
  • Siers   (Red Leicester)
    300 grami
  • Kviešu milti, balti
    2 ēdamkarotes
  • Sāls   (vai pēc garšas)
    1 tējkarote
  1. Liec vārīties makaronus, bet nepārvāri. Kad gatavi, noskalo zem auksta ūdens, lai nesalīp.
  2. Sarīvē sieru.
  3. Pannā vai katliņā liec sildīties 250ml pienu, bet pārējos 50ml krūzītē sajauc ar miltiem - maisi līdz milti ar pienu sajaukušies vienmērīgi.
  4. Pienu uzkarsē (neuzvāri), kad piens uzkarsis, tad lej klāt miltu-piena maisījumu, turpinot maisīt uz mazas liesmas, maisi līdz piens sabiezējis.
  5. Pievieno sarīvēto sieru un turpini maisīt līdz siers pilnībā izkusis un vienmērīgi sajaucies ar sieru. Pievieno sāli pēc garšas.
  6. Pievieno iepriekš pagatavotos makaronus, kārtīgi visu samaisot.
  7. Pasniedz siltu ar sulīgiem dārzeņiem vai gaļu.