Nepārcep ābolos, lai neizveidojas biezenis, labāk, ka tie ir vēl mazliet, mazliet cieti.
Cep ar visu mizu.

Cepeškrāsnī cepti āboli
Cepeškrāsnī cepti āboli ir ļoti klasisks veids, kā izlietot iekrājušos ābolus un es parādīšu ļoti vienkāršu un ļoti garšīgu veidu, kā tos pagatavot ar kraukšķīgām, karamelizētām rozīnēm un kanēli pluss saldējums kā punktiņš uz i.
Ingredients
- 4 Āboli
- Rozīnes
- Cukurs
- Kanēlis
- Saldējums
Instructions
- Ābolus pārgriež uz pusēm un izņem serdītes, atstājot mazas iedobītes (skat. bildēs). To visvieglāk ir izdarīt ar tējkaroti.
- Ābolu pusītes liek cepamtraukā, viducī ieber rozīnes, uzber nedaudz cukuru un kanēli.
- Liek cepeškrāsnī un cep 200 grādos aptuveni 15 - 20 minūtes, bet cepšanas laiks ir atkarīgs no ābola šķirnes - jo cietāks ābols, jo ilgāk cepsies, bet jo mīkstāks, jo ātrāk izcepsies. Tāpēc cepšanas laiku skaties pēc āboliem. Kad āboli ir mīksti un mainījuši savu izskatu, tad tie ir gatavi.
- Pasniedz vēl siltus ar saldējumu.
Paprovēju.. garšīgs!