Piena baltmaize
🕔 150m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 6
-
Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
-
Kviešu milti500 grami
-
tējkarote Himalaju sāls (var arī parasto izmantot)0 grami
-
Cukurs60 grami
-
Svaigais presētais raugs25 grami
-
Sviests65 grami
-
Piens300 mililitri
- Pasildi mazliet pienu, bet tikai tik, lai ar pirkstu jūti, ka ir remdens.
- Sajauc kopā visas sastāvdaļas (raugu un sviestu sadali mazos gabaliņos) un samīci kārtīgi mīklu, mīci kā minimums 5 minūtes.
- Sākumā mīkla ļoti ķīp un līp pie rokām, bet cītīgi mīcot, tā vairs nelips klāt, tāpēc nepievieno vairāk miltus.
- Kad mīkla samīcīta, tad liec bļodā, uzliec pa virsu dvielīti un noliec siltumā rūgt vienu stundu.
- Pēc stundas, samīci mīklu vēlreiz un izveido maizes kukulīti, vari iegriezt rieviņas, lai smukāk un, tad liec uz cepamā papīra, un uzraudzē vēl vienu stundu.
- Pēc tam cep cepeškrāsnī 190 grādos aptuveni 20 minūtes jeb līdz maizīte ir kļuvusi brūna.
- Gatava ēšanai - labu apetīti!