Griķi ar dārzeņiem un tofu
🕔 30m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 9
-
Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
-
Sarkanais sīpols1 grams
-
Paprika1 grams
-
Tomāts1 grams
-
Griķi100 grami
-
Tofu siers100 grami
-
Sojas mērce30 mililitri
-
cepšanai Olīveļļa0 grami
-
lielas saujas Spināti2 grami
-
daiviņas Ķiploks2 grami
- Uzvāri griķus (pēc instrukcijas uz iepakojuma). Man patīk vārīt griķus, kas nav paciņās, un vāru 1 glāze griķi : 2 glāzes ūdens (1 : 2), līdz viss ūdens izvārījies.
- Sagriez papriku un sīpolus. Papriku es griezu strēmelītes, bet sīpolu rupji - aptuveni sešās daļās un ar pirkstiem atdalīju kārtas.
- Apcep olīveļļā, līdz sāk nedaudz apbrūnināties, tad pievieno saspiestus ķiplokus (vienkārši saspiestus ar naža plakano daļu) un spinātus.
- Pievieno sāli un piparus pēc garšas, kad spināti ir noplakuši un iejaukušies pie dārzeņiem, tad pievieno griķus.
- Pagaršo, vai nevajag pievienot sāli (griķi lieliski garšo, kad var just nedaudz sāļumu), var pievienot arī universālo garšvielu.
- Sagriez tofu sieru mazos, 1 cm gabaliņos un liec tīrā pannā ar eļļu cepties.
- Uzreiz pievieno sojas mērci un cep aktīvi maisot, lai siera gabaliņi piesūcas ar sojas mērci.
- Cep līdz paliek smuki brūni (aptuveni 3 - 4 minūtes uz palielu liesmu).
- <em>Vari arī tofu pirms cepšanas pamērcēt (marinēt), sojas mērcē.</em>