Kāpostu bulciņas un cīsiņi mīklā
🕔 94m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 11
-
Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
-
Milti780 grami
-
tējkarote Sāls0 grami
-
ēdamkarotes Cukurs3 grami
-
Piens390 mililitri
-
Olas2 grami
-
ēdamkarotes Eļļa3 grami
-
paciņa (14 grami Sausais raugs)1 grams
-
Ūdens50 mililitri
-
Cīsiņi0 grami
-
Štovēti kāposti0 grami
-
Sezama sēkliņas0 grami
- Izsijā miltus, pieber 3 ēdamkarotes cukuru un sāli, to visu kārtīgi samaisa.
- Mazliet pasilda pienu, bet tikai tik, lai jūtams, ka ir silts.
- Glāzē ielej ūdeni un pievieno paciņu ar sauso raugu, samaisa un pagaida kamēr raugs izkusis.
- Pienu, 1 olu, eļļu un izkusušo raugu pievieno miltu maisījumam un visu kārtīgi samīca.
- Mīklu ļoti cītīgi mīca kādas 5 minūtes.
- Kad mīkla samīcīta, tad apsedz ar dvielīti un noliek siltā vietā uzrūgt aptuveni 50 minūtes, tad samīca vēlreiz un vēl uz kādām 15 minūtēm noliek maliņā parūgt.
- Kad mīkla gatava, tad sadala to 2 daļās - viena cīsiņiem, otra kāpostiem.
- Izrullē mīklu, bet ne pārāk plāni un sagriež tik strēmelītēs, cik ir cīsiņi.
- Strēmelīti tin uz riņķi ap cīsiņu, liek uz cepampannas, apsmērē ar sakultu olu un uzber sezama sēkliņas.
- Cep 180 grādos aptuveni 14 minūtes jeb līdz bulciņas ir brūnas.
- Mīklu izrullē tādā pašā biezumā, kā iepriekšējo. Ar bļodiņu vai formiņu izspiež aplīšus.
- Aplīšiem pa vidu liek kāpostus un aizloka mīklu, tā, lai visi gali ir ciet.
- Liek uz cepampannu ar locījuma vietu uz leju, apsmērē ar olu un uzber sezama sēkliņas.
- Cep 180 grādos aptuveni 14 minūtes jeb līdz bulciņas ir brūnas.