Kivi rausis
🕔 95m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 10
-
Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
-
Milti225 grami
-
Cukurs130 grami
-
Kefīrs300 mililitri
-
Olas2 grami
-
tējkarote Cepamais pulveris1 grams
-
gatavi Kivi6 grami
-
tējkarotes Vaniļas cukurs3 grami
-
Skābais krējums 25%200 grami
-
Sviests50 grami
-
tējkarote Kanēlis1 grams
- Sajauc 135g miltus ar 100g cukuru, kefīru, 1 olu un cepamo pulveri.
- Izvēlētajā formā, ja nepieciešams ieklāj cepampapīru un ielej pagatavoto mīklu. Mīkla sanāks pašķidra, lejama.
- Nomizo un sagriez šķēlītēs kivi un kārto virsū uz kefīra mīklas.
- Krējumu, kanēli, vaniļas cukuru un otru olu sajauc kopā un lej pāri kivi.
- Sajauc atlikušos miltus ar atlikušo cukuru un pievieno aukstu, gabaliņos sagrieztu sviestu, to visu drupini ar pirkstiem līdz izveidojas drupačiņas.
- Ber pāri krējuma masai.
- Cep 160 grādos aptuveni 1 stundu un 15 minūtes jeb līdz drupačas ir brūnas vai arī iedurot koka irbulīti mīklā, tas paliek sauss.